Surová kapusta - zeleninová príloha v reštike

brmbuska47
24. feb 2019

Všetkých krásne pozdravujem. Prosím vás, viete niekto presný recept, ako sa robieva kapusta - surová, ktorá býva ako príloha v reštikách? Je sladkokyslá, bez šťavy a je dokonale vynikajúca, nie je tam mrkva ani nič, len ochutená kapusta. Nikde nič podobné neviem na webe nájsť. ĎAKUJEM

jamimka
24. feb 2019

Pridam sa

lucasko1991
24. feb 2019

@brmbuska47 My ju robíme u nas v jedálni.Klasika ocot-cukor.

brmbuska47
autor
24. feb 2019

@lucasko1991 super, ale aky pomer cukru a octu? Sol ziadna? Pari sa to? Ako dlho to ma posobit v kapuste? 😊

lucasko1991
24. feb 2019

@brmbuska47 Ano aj sol som zabudla.U nas to robí kuchárka viac menej od oka 😁Spraví a za cca dve hodku dve uz servírujeme.

gemini2
24. feb 2019

U nás na dve kapustove hlavy dáme polievkovú lyžicu soli, 2dcl octu, jednu polievkovú lyžicu cukru a zaliať asi pol deco olivového oleja. Poriadne premiešame a necháme aspoň hodinku odstáť.

brmbuska47
autor
24. feb 2019

@gemini2 super moc moc dakujem, vyskusam to takto!