Vie mi prosim niekto vysvetlit tuto zahadu?Mam 5vajec ktore varim v rovnakom case napriklad 5minut aby boli natvrdo…Vsetky pnorene vo vode…Ale,ked zacnem šupat skrupinu 3vajcam este su teple…sa skrupina oddeli super ale 2 osupem tak ze proste ta skrupina je na fest prilepena k vajciam a po osupani vyzera to vajco akoby ho smirgoval niekto.Preco tie dve nejdu krasne osupat ako tie tri?
nemáš rovnako staré vajcia....ty ich môžeš kúpiť v jednom obale - len do toho obalu už dali v baliarni rôzne staré...
Logicky takto zrána - nebude to tým, že čerstvé vajcia držia škrupinku viac ako vajcia, ktoré majú viac dní? Bude. Preto by sa vajcia na olúpanie mali variť tie, ktoré majú viac ako týždeň, lebo to potom robí toto. Naopak, do majonéz zas vajcia čo najčerstvejšie.
@mladena urcite to nie je cerstvostou, pretoze sa mi robi aj na vajciach, ktore mam doma 2 tyzdne.
Staci vajicka ponoriť do studenej vody a nechať vychladnúť
@dadka1997 ani to nepomáha...pri čerstvých vajciach isto nie...
mali by mať na varenie min. 2 týždne...v obchode bežne kúpiš 2 týžd. vajcia - horšie je to z domáceho chovu...
Vyskúšaj šúpať pod tečúcou studenou vodou. Väčšinou to pomáha.
A takto zle sa šúpe čerstvé vajcia.
@deti95060810 Ano to som presne myslela tiez....A vajcia su v zaruke a boli cerstve....Aspon to sa tam uvadza....
@deti95060810 skor ludia v obchode otvaraju skatule a prehadzuju vajicka 🙄 vyberaju, preberaju,… neznasam to.
ja si max. skontrolujem ci nie je nejake prasknute, kym dojdem domov, nech sa nerozbije uplne
vajicka urcite su v zaruke, vydrzia dlho, to nie je o tom, ze su uz zle, len niektore su cerstvejsie ako ine - a tie cerstve sa tazsie supu
@zuzuliennka1 a preco by tie vajcia prehadzovali ?
ved ked vidim v obale rozbite pozriem iny obal.
@zuzuliennka1 to som tiež videla a vôbec som to nechápala že obchod nezasiahne... konkr. Kaufland v Mt.
mladý muž mal otvorených pár balení vajíčok a vyberal si väčšie? krajšie? do jedného balenia...🙄
Treba ich dat po zliati horucej vody hned pod studenu vodu. Potom pojdu vsetky supat pekne.
@nyusika nikdy si to nevidela?? najma dochodkyne - poprehadzuju si vajicka, podla velkosti napriklad.
to nie len rozbite, oni si to prehadzuju hlavne podla toho ake velke vajicka su v ktorom obale🤦🏼♀️ nie raz som aj upozornila
@zuzuliennka1 ty brdo, tak toto by mi v zivote nenapadlo 🙈
ja by som na ti tiez upozornila
Vajce uvarit, namocit do studenej vody, naklepnut supku a nechat ich vo vode stat. Voda sa dostene medzi bielko a skrupinu, potom sa lahsie supu.
Alebo skusit fintu vň, vajce dat do zavaracieho pohara, naliat vodu, vajcom potriast s poharom aby sa rozbila skrupina a potom ho olupat.
Cim je vajce cerstvejsie tym horsie ide supa dole...
Podla mna to robia vajcia.ja som to zrovna vcera hovorila muzovi ze vajcia niekedy toto nerobili.ja si teda nepamatam ako mala zeby sa vajcia takto zle supali.je jednl ci ich varim.vo vode alebo vo varici,ci ich dam hned do studenek vody alebo ich necham vychladnut,alebo ci su cerstve alebo starsie proste niekedy sa tak zle supubze pol vajxa vyhodim.fakt neviem v com to je.vajcia mam prevazne domace a robia to tak isto aj kupene aj domace .
tie dve sú veľmi čerstvé