Nemate prosim recept na suhajdy,ale nie tie nechutne cokoladove s rumom. Raz som jedla suhajdy,ktore chutili vyborne. Boli sladke,nie take ako tie klasicke. Chutili ako mliecna cokolada. Neviem nikde najst recept
Robievam podla tohto receptu: https://www.mimibazar.sk/recept/21321/salkove-s...
ja robim len uplne obycajne a decka ich miluju / 100g masla roztopit, 100g orechov pomletych, 1 karam.salko... v hrnci roztopit a premiesat. A potom nad parou roztopit 300g var.cokol a polka CERY...
@marca12 ja robim taketo a chutia nam:
10 dkd horkej čokolády,10 dkg mliečnej čokolády,10 dkg
cery.
PLNKA: 1,5 dcl mlieka,1 žltok,10 dkg orechov,10 dkg cukru,hrozienka.
@marca12 Ja mám recept od mamky. Plnku tvorí iba prevarene mlieko (asi 2 dcl) s cca lyžicou cukru a rozmixovanymi piškótami. Piškóty ale musia byť úplne až na omrvinky pomrvene. A do piškót len prilievame trochu toho mlieka, aby ti z toho vznikla taká tuhá hmota a tým plníme. 🙂
Prosím ta, ziadny recept. Cokolada aka ti chuti, pokojne si roztop aj mliecnu milku. Medzi dve vrstvy cokolady mozes dat co chces. Vyborne je napr uvarene salko. Ak nechces riesit varenie, predavaju karamelove salko. Ak chces suhajdy orechove, pomel orechy, spar s mliekom a vanilkovym cukrom, vybavene
My sme robili úplne iné šuhajdy, pred 50rokmi
Do orechovej plnky dávať rum nemusíš, my dávame pre sviežosť a šťavnatosť do orechov marhuľový džem a je to super a čokoláda na vrchu bude taká, akou to zaleješ ... keď horkou na varenie, tak horká, keď mliečnou tak mliečna... moja mamina v nej roztápa ledové kaštany napr. 🙂