Daju sa pripravit suhajdy a kavove zrna krasne leskle bez pouzitia cery ci ineho margarinu? Docielim taky efekt aj maslom a napr 55 ci 70 kou cokoladou?
Ja som dávala kakaové maslo.
@sayonara15 🤦♀️😂 autorka sa pýta ci sa da bez cery. Asi ma na to dovod. Ja tiež nekupujem hentie umelé vedľajšie ropné produkty...aj keď to v pečive dobre vyzerá...
@sayonara15 no veď predpokladám, že to že sú z cery lesklé autorka vie, ALE tu ceru chce nahradiť.. to že tebe vyhovuje je fajn, ale niekomu nemusí..
Ja robim suhajdy s klasickym maslom a 70 perc. Cokoladou. Su velmi chutne, nam chutia viac ako tie s cerou. Ale musis ratat s tym ze ta cokolada tak nestuhne.
dakujem vam dievcata za rady, vyskusam ich urobit s tym kokosovym tukom, snad sa vydaria 🙂
Stačí natemperovať čokoládu.
@lius Nie. Ale potrebuješ k tomu teplomer. Na nete nájdeš kopec rád ako to urobiť. Základom je dobrá čokoláda a dodržanie teploty. Len tak v skratke - zohreješ 2/3 čokolády na cca 45 stupňov a potom ochladíš zvyšnou čokoládou na dajakých cca 28. A stááále miešaš. Akeďže tam nedáš ceru, heru, maslo, tak minieš dosť čokolády.
@lius CERA nie je margarín. Je to stuzeny pokrmovy tuk. Ja ju nahrádzam kokosovým tukom ak chcem tuhú polevu. Alebo maslo, ale to tak nestuhne.