Baby poraďte,
Robila som dnes lokše a zostali mi to tak suché. Na!astila som ich ako vždy z jednej strany, a jednu na druhú pokladala ale nezmakli. Som z toho nešťastná, robila som ich 3,5 hodiny skoro z 2 kg zemiakov ( na objednávku) a toto je prvýkrát čo sa takto pototo. Zaujímavé je, ze prvé dva bochniky cesta ( mala som tri) su suché a ten z ktorého som robila naposledy su fajn.
Dá sa s tým ešte niečo spraviť?
My davame lokse zapiect do truby, vtedy pekne zmaknu. Muzova stara mama nam zvykne nabalit, niekedy aj mrazene. Pomastim, poskladam alebo zosulkam a dam do truby na par minut.
js od mamy - vyberiem z mrazáku, v mikroténovom sáčku zohrejem v mikrovlnke a vyšuchnem na tanier, jemne pomastím, posolím a jem. sú mäkučké
s vodu nieeee - to nie je knedla, rozmočili by sa.
Ja robievam tak, že urobím zemiakovú kašu, nechám dobre vychladnúť a pridám iba hladkú múku. Potieram z oboch strán kačacou masťou a sú prikryté počas toho ako pečiem ďalšie. Pekné sa sporia a tým, že je v kašu maslo a mlieko tak sú fajne mäkké. Tebe poradím ich sparit ako knedlu a potom kus pomastit. 😉
Dakujem za rady. Nakoniec som to spravila tak, že som ich popotierala vodou poukladala na seba dala do sacku do mikrovlnky a sú fajne. Zmäkli, tak som šťastná ako blcha 🙂
Diky moc!
ja som to robila tak, že som dala hrniec s vriacou vodou a na to naparovacie sytko... a na neho lokše... a na pár minútiek zatvorila a lokše pekne zmäkli... ak ten sáčok nebol určený do mikrovlnky, tak by som to už nerobila... mikrovlnka z neho vie uvoľniť do jedla rôzne "dobroty" 😕
Mne napadá jedine napariť pred použitím 🙂