Suché kuracie prsia

31. aug 2024

Ahojte, chcem zajtra spraviť plnené kuracie prsia. Nakrájam prsia na plátky a naplním nivou, sušenou paradajkou, zavriem mäso šparatkami , potom opražím na panvici, obalím v proschute a dám dopiecť do rúry. Moja otázka znie na koľko stupňov (elektrická rúra) a koľko minút mám dať dopiecť mäso do rúry aby nebolo ani surové, ani suché. Jedla som ho ma oslave a bolo super šťavnaté, skúšala som doma a bolo také suché. Dala som ho na 30 minut a neviem už či 180 či 200 spodný aj horný ohrev. Díky za rady. Kuracinu veľmi nevarím práve preto, že ju vždy presuším.

soraya25
31. aug 2024

Záleží ako dlho to máš v panvici, daj 4 minuty z každej strany a potom 15 minút v predhriatej rúre

danica2711
31. aug 2024

kuracie prsia bývajú často suché, preto ich robievam málokedy, ale keď už, tak ich naložím na 24 hodín do jogurtu a až potom tepelne upravujem (tak ako píše vyššie soraya25). Po vybratí z rúry je dobre prikryť plech/pekáč/panvicu alobalom a nechať min. 20 minút odpočinúť, ak sa hneď podáva = krája, všetka šťava vytečie

3princezne
1. sep 2024

Tiez namacam v jogurte, naozaj to pomaha