Stuhne mi ganache v chladničke?

7. okt 2023

Ahojte robila som ganache pomer 150g coko a 100ml slahackova smotana, ma to byt na snickers cheseecake, bola dost riedka dala som ju trocha stuhnut a naliala na vrch kremu torty.... Myslite, ze mi v chladničke riadne stuhne?

Ci som urobila nieco zle, dakujem za odpoveď

gejb
7. okt 2023

Poleva - glazúra sa pripravuje z jedného dielu kvalitnej vysokoprecentnej čokolády a jedného dielu šľahačkovej smotany, čiže v pomere 1:1 - na 100 g čokolády pripadá 100 g šľahačkovej smotany. Po vymiešaní sa nechá cca 10 minút vychladnúť a potom sa zľahka rozotrie na tortu, rezy a podobne.
Ak aj teda bolo čokolády viac tak ti podľa mňa stuhne bez problémov. Ona sa necháva trochu prechladit a potom sa leje...

autor
7. okt 2023

@gejb dakujem 🙂) ja som ju dala na cca 5 min do chladničky a tak naliala na vrch torty a potom zakryla a znova do chladničky, tak uvidíme

anavixy
7. okt 2023

Ja si myslim ze stuhne, nie na tvrdo, ale na taku prijemnu mnam konzistenciu 🙃

janetinka27
7. okt 2023

Ahoj, urcite stuhne