Moja mama nemôže majonézu, a potrebujem na zajtra spraviť nejaký salat. Jej je z majonézy zle
Neviem aký typ šalátu, ale napríklad - vajíčka na tvrdo na plátky, paradajky na plátky, kyslá smotana, dochutiť a servírovať s čerstvým pečivom - osviežujúca dobrota 🙂
Napríklad cestovinový s jogurtom/kyslou smotanou alebo grécky šalát 🙂
- feta, červená cibuľa, uhorka, cherry paradajky, soľ, korenie, olivový olej
- cestoviny, tuniak, kukuricka, cibuľa, soľ, karička
Dnes som robil na obed grécky šalát. Jednoduchý a chutný.
rajčiny, cibuľa, uhorka, olivy, feta alebo nejaký čerstvý syr (kravský, ovčí alebo kozí)
Alebo ten zemiakovy s cibulkou bezmajonezovy. Alebo hociaky, aky mate radi a urobit nan tzatziki.
Cviklovy, cestovinový, tarhonovy...takých šalátov je strasne veľa. Skus napísať aké máš preferencie ci to ma byt zeleninový alebo náhrada zemiakoveho
biela kapusta, mrkva, kukurica
Scedena cervena sterilizovana kapusta (najlepsie je z lidla), mrazena kukurica, kysla smotana a sacok na bylinkovu zalievku. Ked treba este dosladit a dosolit
miesany zeleninovy, zemiakovy na kyslo, mix zelenych listov s medovo citronovou zalievkou
Cottage cheese, vajcia, avokádo s lyžicou citronovej šťavy, brusnice, stonka zeleru, rajčina, jarná cibuľka, olivový olej + horčica + korenie, soľ.
kamarát je vegán, takže majonéza nie. Raz som robila pre nás majonézový šalát, jemu som odobrala bez majonézy (t.j. zemiaky, cibuľa, uhorka, mrkva, hrášok, ja dávam aj postrúhané jablko) zaliala som mu ho dressingom z olivového oleja, dijonskej horčice a limetkovej šťavy. Nakoniec bol väčší záujem o "jeho" šalát než o klasiku
A prečo mama nemôže majonézu? Ak jej vadí vajíčko, sú aj vegan majonézy, vieš si ju urobiť aj doma z cicerovej vody mixnutej s olejom.
Biely jogurt? Bežne ho dávajú aj do zemiakového šalátu, je ľahší potom. A podstate hocijaký salat, aký by si urobila aj s majonézou, len namiesto toho dat jogurt