Studený šalát bez majonézy

vasjar
5. apr 2024

Moja mama nemôže majonézu, a potrebujem na zajtra spraviť nejaký salat. Jej je z majonézy zle

jaskolka
5. apr 2024

Biely jogurt? Bežne ho dávajú aj do zemiakového šalátu, je ľahší potom. A podstate hocijaký salat, aký by si urobila aj s majonézou, len namiesto toho dat jogurt

lelelienka
5. apr 2024

Neviem aký typ šalátu, ale napríklad - vajíčka na tvrdo na plátky, paradajky na plátky, kyslá smotana, dochutiť a servírovať s čerstvým pečivom - osviežujúca dobrota 🙂

lindous
5. apr 2024

Napríklad cestovinový s jogurtom/kyslou smotanou alebo grécky šalát 🙂

hsara99
5. apr 2024

- feta, červená cibuľa, uhorka, cherry paradajky, soľ, korenie, olivový olej

- cestoviny, tuniak, kukuricka, cibuľa, soľ, karička

fido69
5. apr 2024

Dnes som robil na obed grécky šalát. Jednoduchý a chutný.
rajčiny, cibuľa, uhorka, olivy, feta alebo nejaký čerstvý syr (kravský, ovčí alebo kozí)

madeincssr
5. apr 2024

Alebo ten zemiakovy s cibulkou bezmajonezovy. Alebo hociaky, aky mate radi a urobit nan tzatziki.

janka_23
5. apr 2024

Cviklovy, cestovinový, tarhonovy...takých šalátov je strasne veľa. Skus napísať aké máš preferencie ci to ma byt zeleninový alebo náhrada zemiakoveho

nikaeli
5. apr 2024

biela kapusta, mrkva, kukurica

viestta
5. apr 2024

Scedena cervena sterilizovana kapusta (najlepsie je z lidla), mrazena kukurica, kysla smotana a sacok na bylinkovu zalievku. Ked treba este dosladit a dosolit

jasminet
5. apr 2024

miesany zeleninovy, zemiakovy na kyslo, mix zelenych listov s medovo citronovou zalievkou

vakatko
5. apr 2024

Cottage cheese, vajcia, avokádo s lyžicou citronovej šťavy, brusnice, stonka zeleru, rajčina, jarná cibuľka, olivový olej + horčica + korenie, soľ.

danica2711
5. apr 2024

kamarát je vegán, takže majonéza nie. Raz som robila pre nás majonézový šalát, jemu som odobrala bez majonézy (t.j. zemiaky, cibuľa, uhorka, mrkva, hrášok, ja dávam aj postrúhané jablko) zaliala som mu ho dressingom z olivového oleja, dijonskej horčice a limetkovej šťavy. Nakoniec bol väčší záujem o "jeho" šalát než o klasiku

suzy2508
5. apr 2024

A prečo mama nemôže majonézu? Ak jej vadí vajíčko, sú aj vegan majonézy, vieš si ju urobiť aj doma z cicerovej vody mixnutej s olejom.

vasjar
autor
5. apr 2024

@janka_23 dala som do názvu, studené šaláty recepty, ale kí to zmenili

vasjar
autor
5. apr 2024

@suzy2508 je jej po nej zle

janka_23
5. apr 2024

@vasjar ja robievam aj šalát z pečených batatov, cviklovy kde dávam cottage a kyslú smotanu, cestovinový šalát s pečenou zeleninou a cottage syrom, šalát z tarhone

vasjar
autor
6. apr 2024

@janka_23 ten cviklovy by som poprosila recept

janka_23
6. apr 2024

@vasjar uvarenú cviklu si nastrúhas, nakrajam uvarené vajíčka, najemno pokrájanú kyslú uhorku, kukuricu a cottage. Samozrejme osolit a okoreniť podla chuti. Niekedy zvyknem pridať aj na malé kocky nakrajany tvrdý syr

krasota
13. apr 2024

@viestta mrazenú kukuricu stačí rozmraziť,alebo predtým trocha povariť?

viestta
13. apr 2024

@krasota ja ju tam rovno zo sacka vysypem, nic s nou nerobim