Mame vela jablk.rozmyslam,ze by som nastruhala a dala zamrazit.mate skusenost? daju sa potom taketo jablka pouzit na kolac? cuketu,slivky,marhule mam odskusane,ale jablka nie.vdaka za nazory.
ja som ich kdesi take nastruhane videla zavarane. snad ti niektora mamicka poradi ako na to, aj ja sa rada priucim. 🙂
Ja sa prave chcem vyhnut zavaraniu.
@adeli79 moja mama minule nastruhala a davala do mraznicky, ze vraj narychlo ked bude treba kolac upiect🙂
@adeli79 neskusala som jablka mrazit a nejako sa mi ta myslienka nepaci 😀 neviem preco
ale ja ich robim takto-nastruham,rovno davam do flias-asi cca20min sterilizujem,niekedy aj trosku viac 😅
a vydrzali mi zatial vzdy bez problemov...nepridavam nic...az ked ich otvorim,pred konkretnym receptom pridam este cukor,skoricu....atd
inak,zacala som takto podobne robit aj tekvicu,lebo mrazena mi nejako nechutila 😉
je to mozno pracnejsie ako mrazit a aj uznam,ze vela vitaminov sa zachova v mrazenom stave,ale nejako mi niektore mrazene veci nechutia 😖
mrazené som neskúšala, ale ja ich zvyknem nastrúhané s cukrom zavariť do pohárov. A potom už len šup do žemlovky alebo na koláč