Jablečný štrůdl z pomazánkového másla
Suroviny :
Těsto
pomazánkové máslo bez příchuti 250 g
hladká mouka 300 g
Náplň
strouhanka
jablka asi 8 ks
cukr podle chuti
mletá skořice podle chuti
rozinky
Postup :
Pomazánkové máslo dobře zpracujeme s hladkou moukou ve vláčné těsto. Necháme chvíli odstát. Mezitím si oloupeme a nahrubo nastrouháme jablka.
Těsto rozdělíme na poloviny, vyválíme na tenko, posypeme strouhankou. Na strouhanku poklademe jablka vymačkané od šťávy, posypeme cekrem, skořicí a rozinkami. Zavineme, dáme na plech s pečícím papírem, potřeme rozšlehaným vajíčkem a pečeme ve vyhřáté troubě na asi 180 stupňů asi 45 minut.
Necháme vychladnout a pocukrujeme.
@trudka4 dobre vypadá tá tvoja štrúdľa. Ja by som však odporučila dať do cesta aj vajíčko, cesto bude potom jemnejšie.
@nikawero12 já bych tam nic navíc nepřidávala. štrůdle byly tak dobré, že už nejsou 🙂 A to jsem si myslela, že zůstane kousek aspoň dcerce na svačinu .... jsou vynikající přesně tak jak mám v receptě.
@tatiana7777 A to jsem si myslela, že zůstane kousek aspoň dcerce na svačinu .... jsou prostě vynikající.
nebolo by lacnejsie nahradit natierkove maslo stuzenym tukom a doliatim prislusneho mnozstva vody?
z tohoto cesta su famozne aj lekvarove tasticky
Vyskusam to by ma nenapadlo z pomazankoveho masla 🙂