Dobrý deň prajem.
Vždy keď robím štrúdľu z kysnutého cesta mi v rúre praskne. Viem, že aj keď je taká je výborná ale strašne sa ju chcem naučiť piecť 😂 čítala som že:nenechať kysnúť cesto, dávať do studenej rúry, popichat vidličkou, nevalkat natenko a malo plnky (tieto dve posledné som skúšala a aj tak praskla). Viete mi nejak poradiť ako ju robite vy? Aby nepraskla? Prípadne mi môžete napísať aj váš recept. Ďakujem! 🙂
@domi1109 inak robím z tohoto cesta: https://www.receptykulinarium.sk/vyborna-netaha...
ale ja nedávam žiadny prášok do pečiva.
Prísady na cesto:
1 kg múky, 1 kocka droždia, 2-3 polievkové lyžice cukru, 1/2 l mlieka, 2 dcl oleja, pol čajovej lyžičky soli, 2 vajcia,1 prášok do pečiva
Cesto vypracovať, nechať dobre vykysnúť a použiť na buchty, záviny, dukátové buchty
Plniť čím chceš
Naplnené záviny nechať dobre vykysnúť, aby nepraskli.
PRíjemnú prácu a dobrú chuť
Myslim, ze popichat vidlickou je dolezite. Robili to tak obe moje babicky. Para ma kadial unikat a teda sa nenahromadi a neroztrhne cesto. Dufam, ze sa podari.
dávaš veľa plnky...mne nepraská vôbec.