Stravovanie podľa krvných skupín

evuska32
4. aug 2020

Baby mate skusenost so stravovanim sa podla krvnych skupin? Konkretne ma zaujima A.

luxus10
4. aug 2020

ak mas na mysli podla knihy 2 americ. dr, tak ano funguje, vyskusane, uz pri neutralnych potravinach sa telu velmi ulavi...

deti95060810
5. aug 2020

myslela som si že je to kvôli chudnutiu....
čítala som o tom, ale mňa to vôbec nepresvedčilo....

simonkazga
5. aug 2020

Vyskúšala som, bol to otras. Bola som unavená, nafúknutá, nonstop pocit kameňa v bruchu, sivá pleť a keď mi ešte aj vlasy začali vypadávať, praštila som s tým.

evuska32
autor
5. aug 2020

@luxus10 no iba som o tom počula, aku knihu mas na mysli? Vies mi prosim dat meno autorky a nazov knihy? Nie kvoli chudnutiu, ale kvoli traveniu to chcem...

ciernysokol
5. aug 2020

@evuska32 podla mna funguje, aspon u vacsiny. Ja mam knihu Krvni skupiny:prevence nemoci cilenou vyzivou. Autori Adamo a este jeden. Delia skupiny podla dedicnosti aj na podskupiny, cim je to este presnejsie. Fajn kniha. Mne stravovanie velmi sedi, bohuzial nie uplne dodrziavam.

luxus10
5. aug 2020
luxus10
5. aug 2020

a na schudnutie je najucinnejsi beh🙂 k tej strave...

miskooo1987
11. aug 2020

@luxus10 presne... inak povedané na chudnutie je najlepšie zvýšiť vydaj... je to ľahšie ako znížiť príjem...

@evuska32 Neexistuje vedecká dvojito zaslepená studia, ktorá by potvrdzovala priamy súvis medzi prítomnosťou antigenov proti krvným skupinám a spracovaním potravy v tráviacom trakte... takze je to nezmysel celé... aj keď nejaké súvislosti sú nájdené... ale sú nepriame, vyplývajú len z historickej izolácie spoločenstiev...

sisaka
11. aug 2020

https://www.sciencedaily.com/releases/2014/01/1... - nezmysel, teória nebola potvrdená.

luxus10
11. aug 2020

@miskooo1987 stravovanie dla krv. skup. nie je nezmysel, treba to skusit, ale dlhodobejsie, nie 5 dni...a potom hovorit o precitanych neg. nazoroch,....lektiny existuju. ci chcete ci nie....

luxus10
11. aug 2020

@sisaka niekomu treba potvrdene teorie, niekoho presvedci vlastna skusenost...a niekto sa takto stravuje intuitivne, a ani o tom nevie...lebo mu to tak chuti, ci vyhovuje...

miskooo1987
11. aug 2020

@luxus10 je to nezmysel... nikdy nepotvrdenú... sk to niekomu pomohlo tak bez regulárnej štúdie je to anekdotalny dôkaz.. teda inými slovami žiaden dôkaz... proste vplyv sa na drobne výnimky nedá najst, a aj ten vplyv je skôr etnicky..

miskooo1987
11. aug 2020

@luxus10 áno niekdo nájde že Dana strava mu viac vyhovuje... ale to samotné neznamená nijakým spôsobom že strava podľa krv. Skupín funguje... možno niekomu so skupinou A+ bude najviac vyhovovať strava pre skupinu 0-... proste vedecky sme v stave že rôznym ľuďom vyhovuje viac rôzna strava, a žiaden súvis s krvnou skupinou nebol odhalený...

ckatka
11. aug 2020

@evuska32 mne to fungovalo. Ale mentálne som to nedala...veľa povolených potravín nemám rada a naopak, zakázané mi veľmi chýbali (napríklad.rajciny). Sekla.som s tým ale snažím sa jesť aspoň pomerov viacej tých povolených ako zakazanych

luxus10
11. aug 2020

@miskooo1987 ano, a potom mame nevysvetlene choroby-alzheimer, parkinson, skleroza multiplex, a vsetci sa tvaria, ze nevedia z coho....samovolne potraty-toto nie od stravy ale z neznasanlivosti krv.sk.plodu a matky.......atd...

miskooo1987
11. aug 2020

@luxus10 áno mame...a? Ako to súvisí s témou? Dnes už vieme že napríklad na rakovinu hrubého čreva viac umierajú ľudia s výrazne živočíšnym pozadím v strave... z toho vznikli odporúčania... Alzheimerovej a Parkinson,,, mechanizmy vzniku sú už známe , pôvod úplne nie... veda sa vývyja, ale dokazovo... na rozdiel od pseudovied... ja si tiež môžem vymyslieť nejaké tvrdenie, že ak denne budeš jesť cestoviny z rafinovanej pšenice, tak nedostaneš Alzheimera... vytvorím okolo toho náboženstvo ako okolo nejakých homeopatík, a ak aj dostaneš alzhaimwra, tak to nebude problém mojej diéty, ale tomu že si nedostatočne verila.... proste nonsens...

evuska32
autor
11. aug 2020

No mna skor zaujimalo, ci vysadenie niektorych potravin, ktore su nevhodne pre tu ktoru krvnu skupinu sa zlepsilo nieco resp. upravilo sa travenie. Mam 45 rokov a som v prechode, chudnutie je u mna uz náročnejšie. Niektore potraviny mi nerobia dobre (su uvedene medzi nevhodnymi pre moju krvnu skuoinu), tak sa ich budem snazit obmedziť. Chcela som nejake realne skusenosti s tymto stravovanim...

luxus10
11. aug 2020

@evuska32 presne to sa stane co tu pises, ale trva to dlhsi cas ako 5 dni...naramne sa ti ulavi na travenie-ja pisem realnu skusenost....ak vyskusas, pochopis...

evuska32
autor
11. aug 2020

@luxus10 dakujem 😉