Prosim Vas je tu niekto kto bojoval so zapchou? Dcerka 2r ma problémy so zapchou. Uz neviem co jej varit. V podstate aj dost vymysla s jedenim. Mozte ma prosim inšpirovať nejakými receptami? Dakujem
skusali ste bylinky?
Ahoj aj moja 2,5 rocna dcera ma s tym problem, jej pomaha kazdy den nastruhane jablko s mrkvou, hruska a mrkvovy dzus. ziadna cokolada a sladkosti.
Mala by piť veľa vody,niekomu pomáha pitie teplej vody.. Ďalej pomáha aj slivkovy kompót, zvýšiť príjem vlaknin... držím palce
ked maval maly zapchu, davala som mu biele probio jogurty a pridavala som mu aj probiotika v prasku (biopron, infants dophilus) ci kvapkach (biogaia) do stravy. teraz mi uz zvlada aj v tabletkach (probiomaxik). Doktorka nam odporucila aj hruskovu stavu nalacno rano s lyzickou olivoveho oleja (nie je to v tej stave citit).
bylinky su podla mna najlepsie na zapchy
moniciatko9 mozem sa opytat ake bylinky?
Kyslomliečne výrobky (biely jogurt, acidko a pod.), ovsené vločky, dostatok tekutín.
@vlocka33 skoda, ze nepises co znamena "vymysla s jedenim". Zvysit prijem tekutin, aj 2-3x viac. Nuz a nedovolit vymyslat s jedenim. Ponukat stravu zmakcujucu stolicu (ovocie, ovocne stavy, zelenina, mlieko, jogurty) - ked nechce, jest nemusi. Hlavne nedavat sprostosti len preto, aby "nebola hladna". Ked bude naozaj hladna, zje aj to, co "nechce".
A pozor na vlakninu, pri nedostatocnom prijme tekutin moze paradoxne este viac zapiect.
tiez by som odporucila acidko a biely jogurt a take podobne veci papat
Do všetkého dávaj pomlete lanové semiačka, nemusis ich ani velmi pomlete, staci trosku