Strava pri zápche

vlocka33
1. apr 2016

Prosim Vas je tu niekto kto bojoval so zapchou? Dcerka 2r ma problémy so zapchou. Uz neviem co jej varit. V podstate aj dost vymysla s jedenim. Mozte ma prosim inšpirovať nejakými receptami? Dakujem

pribinak
1. apr 2016

Do všetkého dávaj pomlete lanové semiačka, nemusis ich ani velmi pomlete, staci trosku

silvid
1. apr 2016

skusali ste bylinky?

monik1986
1. apr 2016

Ahoj aj moja 2,5 rocna dcera ma s tym problem, jej pomaha kazdy den nastruhane jablko s mrkvou, hruska a mrkvovy dzus. ziadna cokolada a sladkosti.

iwanka63
1. apr 2016

Mala by piť veľa vody,niekomu pomáha pitie teplej vody.. Ďalej pomáha aj slivkovy kompót, zvýšiť príjem vlaknin... držím palce

zuzka_1985
4. apr 2016

ked maval maly zapchu, davala som mu biele probio jogurty a pridavala som mu aj probiotika v prasku (biopron, infants dophilus) ci kvapkach (biogaia) do stravy. teraz mi uz zvlada aj v tabletkach (probiomaxik). Doktorka nam odporucila aj hruskovu stavu nalacno rano s lyzickou olivoveho oleja (nie je to v tej stave citit).

moniciatko9
4. apr 2016
Používateľ moniciatko9 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od moniciatko9.

bylinky su podla mna najlepsie na zapchy

monik1986
5. apr 2016

moniciatko9 mozem sa opytat ake bylinky?

lorela
5. apr 2016

Kyslomliečne výrobky (biely jogurt, acidko a pod.), ovsené vločky, dostatok tekutín.

maslenka47
5. apr 2016

@vlocka33 skoda, ze nepises co znamena "vymysla s jedenim". Zvysit prijem tekutin, aj 2-3x viac. Nuz a nedovolit vymyslat s jedenim. Ponukat stravu zmakcujucu stolicu (ovocie, ovocne stavy, zelenina, mlieko, jogurty) - ked nechce, jest nemusi. Hlavne nedavat sprostosti len preto, aby "nebola hladna". Ked bude naozaj hladna, zje aj to, co "nechce".

A pozor na vlakninu, pri nedostatocnom prijme tekutin moze paradoxne este viac zapiect.

stanusa89
5. apr 2016
Používateľ stanusa89 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od stanusa89.

tiez by som odporucila acidko a biely jogurt a take podobne veci papat