Strava pre 1,5 ročného chlapčeka a nočný spánok

izabela333
26. aug 2015

Ahojte maminy, chcela by som Vás poprosiť, aby ste mi napísali ako často a čo jedia Vaše 1,5 ročné detičky - hlavne chlapci, nakoľko tí sú väčší hladoši 🙂 Mám 1,5 ročného syna(má 11,5 kg a 84 cm), ktorý sa v noci stále budí na hlad (vyzerá to tak, že to nie je naučený hlad, skutočne počuť ako mu škŕka v bruchu). Na raňajky (okolo 8.00 - 9.00) mu urobím kašu ale zje celý jogurt s pohánkovými vločkami, desiatu niekedy odmieta - ale mává nastrúhané jalbko+banán+škorica (občas piškota). Na obed zje zeleninovú polievku a ide spať. Spinká 2 - 3 hodiny a po zobudení zje druhý chod z obeda. Keď sme vonku dostane do ruky rožok, prípadne mu zoberiem uvarené zemiaky, tvarohovú žemlovku alebo banán a na večeru mu dávam lupačku, chlieb alebo rožok s maslom a syrom. Po kaši sa budil už okolo polnoci a pýtal mlieko, teraz keď zje pečivo alebo prípadne to, čo nezje celé na obed - vydrží spať do piatej a potom vypije 200 ml mlieka a spí do osmej. Tento posledný týždeň sa však znova začal budiť aj o jednej a pýta mlieko - vypije 200 ml a tej piatej znova. To čo zje cez deň niekedy nie sú ani riadne porcie, skôr len tak prehryzie, ale podľa výšky a váhy nemám pocit, že by cez deň jedol málo. Čo dávate takýmto hladošom na jedenie vy? Ďakujem za odpovede 🙂

zuzkag2
26. aug 2015

myslim si, ze nie je hladny, len ho nieco prebudi, a pocit plneho bruska ho znova uspi, lebo travenie uspava ( kedze telo potrebuje vela energie na stravenie potravy ). to ze mu skvrka v brusku je podla mna normalny fyziologicky jav. moj maly pil v noci mlieko asi do 2 rokov, potom som mu povedala, ze uz nemame mliecko, a na moje pocudovanie, jednu noc sa budil, a potom prestal pytat. osobne si teda myslim, ze to so stravou nema nic spolocne.

izabela333
autor
26. aug 2015

@zuzkag2 dakujem za správu...ja som skúšala mu aj mlieko nedať, viac nocí po sebe, bojovali sme ale bez zmeny. Ale je možné, že ho niečo ruší, pretože mávame teraz otvorené okná a spíme na križovatke, čiže je hluk v spálni, to je pravda.

zuzkag2
26. aug 2015

@izabela333 este musis asi vydrzat, ked si stale pyta, daj mu, ono pride cas, ked uz to naozaj nebude potrebovat. ja osobne nie som zastanca nasilneho oducania, pokial to neohrozuje zdravie a zivot matky ( nevyspatost 🙂 ) , alebo babatka. zda sa mi ze cez den ti pekne papa, takze sa tym netrap.

siska53
26. aug 2015

@izabela333 to mas riadneho hladosa! Moj v roku a pol maval na ranajmy mlieko,obcas rozomk ci chlebik s niecim ale vacsinou po mlieku uz nic nechcel. Desiata ovocie,obed mal este jeden chod mixovany ale slusna porcia,postupnr sme prechadzali na dva chody mal malo zubov,asi 4v tom case). Olovrant jogurt. Vecer kasa okolo 19tej. V tom case uz mlieko na zaspatie nepil,to tak do max.14.m. Spal az do rana. Inak bol dobry jedlik,nevyberavy,co som mu dala,to spapal. Jedine,co mal mimo beznych papani,boli neslane jukuricne chrumky, vynimocne s desiatou piskotu,ale to malokedy.
Dcerka podobne,len ta bola dojcena a jedla o dost menej,kedze pila este MM na poziadanie a to mala radsej ako ine jedlo. Od roka prespala celu noc,syn sa po 3.m.budil malokedy,oni nejak v noci spavali aj ked boli dojceni.. Takze asi tak to bolo u nas.
P. S. Skvrkanie nemusi znamenat hlad.. Mne tiez casto skvrci a nie je to od hladu.

spuntikmathiasko
26. aug 2015

Podla mna ti papa uplne normalne, moj takto isto papaval okolo 1,5 roka a to nie, ze prehryzal, ale papal cele porcie. Ked rano rozlepil ocka nakojil sa cca o 1,5 hodky mal ranjky pecivo s niecim, von v kociku jablko, v obchode sme kupili rozok to zjedol polovicu, ale len vnutro, potom polievka potom siel spat, po zobudeny druhy chod z obeda a potom veceru bud pecivo s niecim, biely jogurt s bananom alebo krupicu. A pred spanim kojenie. Moj vzdy pekne papal a to vobec nie je velky skor drobnejsi chlapcek, ale vela toho poje a do 2 rokov bol kojeny aj v noci ked chcel. O spani sa rozpisovat nejdem, lebo to nespal nikdy poriadne ani teraz ked ma uz skoro 4 roky.