Strava 6. mesačného bábätka

27aduska
16. mar 2014

Ahojte, chcem sa spytat co vsetko davate detickam papat postune nove a nove do stravneho jedalnicka? Lebo fakt to mlieko UM mam pocit mojej malinkej prestava chutit, okrem tych zakladnych kase, jogurty neviem este co ,,,poradte;)) dakujem

siska53
16. mar 2014

@27aduska a doktorka ti nepovedala,co vsetko davat? Inak je tu dost tem o prvych prikrmoch. Na desiatu,cca tyzden dva po prvych obednych prikrmoch sa dava ovocie-v tomto,zimnom,obdovi najskor jablko,hruska,banan, letne babatka mozu i marhulu a broskynu. Deti mozu papat i ryzu,pseno,ja som,davala i pohanku a ovsenne vlocky,kusok rozka.
neviem,co vsetko jej davas.?..ja som davala ,ale my sme sa dojcili,neskor i baklazan,hokkaido..inak sme striedali povolene zeleniny od dr.
tebe sa to moze zdat stereotypne,ale babatku nie. Skombinovat sa to predsa da rozne.

adam12
16. mar 2014

Ahoj neviem ako dlho si dojčila alebo dojčíš ale ja som dojčila do konca 4. mesiaca a potom som musela prikrmovať no už vo 4. mesiaci som začala s ovocím strúhané jabĺčko, roztlačený banán a potom som postupne začala s polievkou najprv zemiačik, mrkva a potom ryža a tekvicovú omáčku zo zemiakom tú mali najradšej, a keby nechcela tú zeleninku treba tam dať trochu cukru a potom postupne s tým zemiakom potom ryža mäsko akékoľvek kuracie, bravčové a hovädzie som zmixovala ale ani nekoreniť ani nesoliť veľa šťastia a trpezlivosti držte sa 27aduska 🙂

aliza
16. mar 2014

@27aduska mlieko nemoze prestat chuti 6 mesacnemu babatku 😕, mlieko je hlavna potrava v tomto veku a este dlho bude a vsetko ostatne su len prikrmy, cize pomale oboznamovanie sa s jedlom a nie nahradzanie mlieka. Ak ti mala pije vela caju z flasky, tak tam by som hladala pricinu, preco jej uz mlieko prestava chutit.
Moje deti jedli zeleninove jedla, zemiak plus zelenina (brokolica, cukina, karfiol, mrkva a pod.). Toto sme obmienali, neskor morcacie masko, ryza, cervena sosovica.... Kase som nedavala, nevidim v nich ziaden vyznam, davala som cerstve ovocie.

27aduska
autor
17. mar 2014

@siska53 ano zda sa my ti stereotypne preto sa pytam co ako kombinacie a tak...

27aduska
autor
17. mar 2014

@adam12 dakujem ti krasne ja prikrmujem od 3.mesiaca, na UM sme od 1. Mesiaca tak preto sa pytam ze ako kombinacia mam este vyskusat nieco nove;)

27aduska
autor
17. mar 2014

@aliza ako myslis vela caju...ano caju sa napije preco bt som tam mala hladat pricinu ved smadny je kazdy

27aduska
autor
17. mar 2014

@aliza ak sa ta smiem spytat ako si davala ryzu roztlacenu ci rozmixovanu? A ovocie na aky sposob napr,jablko uvarit ostruhat??

siska53
17. mar 2014

@27aduska len si nenapisala,co vsetko davas papat.

siska53
17. mar 2014

@27aduska ja som dlho detom,mixovala,ovocie mne dr.kazala,davat surove.

lucinocka
17. mar 2014

@27aduska
@27aduska pozri si moj album 🙂 mozno ti pomoze 🙂 https://www.modrykonik.sk/blog/lucinocka/album/...

siska53
17. mar 2014

@27aduska masko mozes davat domace kuracie,telacie,morcacie,kralicie,ci jahnacie,to kombinovat s prilohami,ktore som,ti pisala.

27aduska
autor
17. mar 2014

@siska53 surove si davala? Nie nahodou varene davat?

aliza
17. mar 2014

@27aduska od smadu sa ma pit voda, nie caj 😉. Je to tu teraz casty problem, ze dieta okolo 6.m. zacne odmietat mlieko a pricina je takmer vzdy v piti caju. Takze ano, caj je problem a rozhodne vo veku 6.m. dieta potrebuje mlieko, nie caj, to sa snad zhodneme 😎. Takze caj vyhod a zacni ponukat vodu a uvidis, mliecko zase zachuti...urcite by som nezacala mlieko nahradzat jedlom, este je moc malinka a mliecko potrebuje viac, ako stravu. Podla mna si zacala s prikrmami zbytocne skoro...a moja rada,' v jednoduchosti je dokonalost' 😉, takze sa netrap stereotypom, dietatku to nevadi, ono to tak vobec nevnima a radsej jednoduche a zdrave jedla, ako zbytocne vymyslat a zatazovat travenie. Je to stale male babo, na to netreba zabudat a mlieko by malo tvorit zaklad stravy. A ja som vsetko mixovala, aj ryzu. Ovocie som najprv varila, hrusku a jablko, plus cerstvy banan, mixovany, roztlaceny a neskor struhane jablko.

siska53
17. mar 2014

@27aduska no mne obe dr..kazali davat surove..ale viem,ze niektore zas kazu davat varene zo zaciatku.

siska53
17. mar 2014

@27aduska a na ovocinko som mala sklenene,struhadlo,aby sa zachovali vitaminy.

adam12
30. mar 2014

aj sušené mlieka treba obmieňať ja som začala Nutrilonom potom som vyskúšala Hami a až nakoniec Sunar 🙂