Ahojte, chcem sa spytat co vsetko davate detickam papat postune nove a nove do stravneho jedalnicka? Lebo fakt to mlieko UM mam pocit mojej malinkej prestava chutit, okrem tych zakladnych kase, jogurty neviem este co ,,,poradte;)) dakujem
Ahoj neviem ako dlho si dojčila alebo dojčíš ale ja som dojčila do konca 4. mesiaca a potom som musela prikrmovať no už vo 4. mesiaci som začala s ovocím strúhané jabĺčko, roztlačený banán a potom som postupne začala s polievkou najprv zemiačik, mrkva a potom ryža a tekvicovú omáčku zo zemiakom tú mali najradšej, a keby nechcela tú zeleninku treba tam dať trochu cukru a potom postupne s tým zemiakom potom ryža mäsko akékoľvek kuracie, bravčové a hovädzie som zmixovala ale ani nekoreniť ani nesoliť veľa šťastia a trpezlivosti držte sa 27aduska 🙂
@27aduska mlieko nemoze prestat chuti 6 mesacnemu babatku 😕, mlieko je hlavna potrava v tomto veku a este dlho bude a vsetko ostatne su len prikrmy, cize pomale oboznamovanie sa s jedlom a nie nahradzanie mlieka. Ak ti mala pije vela caju z flasky, tak tam by som hladala pricinu, preco jej uz mlieko prestava chutit.
Moje deti jedli zeleninove jedla, zemiak plus zelenina (brokolica, cukina, karfiol, mrkva a pod.). Toto sme obmienali, neskor morcacie masko, ryza, cervena sosovica.... Kase som nedavala, nevidim v nich ziaden vyznam, davala som cerstve ovocie.
@27aduska
@27aduska pozri si moj album 🙂 mozno ti pomoze 🙂 https://www.modrykonik.sk/blog/lucinocka/album/...
@27aduska od smadu sa ma pit voda, nie caj 😉. Je to tu teraz casty problem, ze dieta okolo 6.m. zacne odmietat mlieko a pricina je takmer vzdy v piti caju. Takze ano, caj je problem a rozhodne vo veku 6.m. dieta potrebuje mlieko, nie caj, to sa snad zhodneme 😎. Takze caj vyhod a zacni ponukat vodu a uvidis, mliecko zase zachuti...urcite by som nezacala mlieko nahradzat jedlom, este je moc malinka a mliecko potrebuje viac, ako stravu. Podla mna si zacala s prikrmami zbytocne skoro...a moja rada,' v jednoduchosti je dokonalost' 😉, takze sa netrap stereotypom, dietatku to nevadi, ono to tak vobec nevnima a radsej jednoduche a zdrave jedla, ako zbytocne vymyslat a zatazovat travenie. Je to stale male babo, na to netreba zabudat a mlieko by malo tvorit zaklad stravy. A ja som vsetko mixovala, aj ryzu. Ovocie som najprv varila, hrusku a jablko, plus cerstvy banan, mixovany, roztlaceny a neskor struhane jablko.
aj sušené mlieka treba obmieňať ja som začala Nutrilonom potom som vyskúšala Hami a až nakoniec Sunar 🙂
@27aduska a doktorka ti nepovedala,co vsetko davat? Inak je tu dost tem o prvych prikrmoch. Na desiatu,cca tyzden dva po prvych obednych prikrmoch sa dava ovocie-v tomto,zimnom,obdovi najskor jablko,hruska,banan, letne babatka mozu i marhulu a broskynu. Deti mozu papat i ryzu,pseno,ja som,davala i pohanku a ovsenne vlocky,kusok rozka.
neviem,co vsetko jej davas.?..ja som davala ,ale my sme sa dojcili,neskor i baklazan,hokkaido..inak sme striedali povolene zeleniny od dr.
tebe sa to moze zdat stereotypne,ale babatku nie. Skombinovat sa to predsa da rozne.