Ahojte
Ako sa prosim vas daju vysterilizovat flase na zavaranie,ak nemam umyvacku riadu,ruru ani mikrovlnku?
Dakujem 🙂
Nikdy som nesterizovala poháre. Ú a, nechala dbschnut, naplnila a sterizovaka v hrnci aj s obsahom. Akurát viečka pred použitím zalejem vriacou vodou.
Dobre umyjem, mokre dam na lezato do rury, zapnem na 100 stupnov a o chvilu mam krasne, suche, vysterilizovane, bez roboty.
A teraz citam, ze nemas ani ruru, tak potom do velkeho hrnca s vodou a vyvarit.
tiež som nikdy nesterilizovala poháre, iba vŕšky
Moja mama umyla poriadne flase a potom vo vriacej vode v hrnci ich preplachla. Obcas to urobim, ale uz som na to leniva. Moja svokra take nikdy nerobila. V dnesnej dobe myslim staci poriadne umyt. Sterilizujem uz len vrchnaky vo vriacej vode.
V hrnci s vriacou vodou. Naukladat do velkeho hrnca co najviac uz umytych zavaraninovych flias dole dnom a zaliat vsetky vodou tak, aby voda v hrnci bola nad okraj flias. Proste utopit flase vo vode a dat varit. Staci, ak sa prevaria flase vo vriacej vode 1minutku. Potom vybrat a dat na cistu utierku susit. Ak mate viac flias, tak pri vyberani flias z hrnca vodu zlejte spat a pomaly ponorte do tej vriacej vody dalsie flase. Opatrne, aby nepraskli. Nechate zas povarit minutku a takto pokracujete, kym nemate vsetky hotove 🙂 Takisto mozete vysterilizovat aj viecka na flase 🙂