Dobrý deň Maminy chcela by som rad cestujeme s malým synom na dovonelku a keďže sa mi nechce stráviť dovolenku pri hrnci chcela by som mu sterilizovať poliveky prosím vás o nejaký recept radu ako na to
@iivanna urcite nic nesterilizuj, bud kup hotove, alebo sa najedzte priamo tam. Domace sterilizovanie masa s niektorymi druhmi zeleniny je nebezpecne. Priemyselne sa sterilizuje pod tlakom a pri vysokych teplotach, nad 120°C. Takze neodporucam doma spekulovat 😉.
Zelam peknu dovolenku a hlavne vela oddychu a chvil stravenych s rodinou
Kúp tam čerstvé suroviny a uvar na dva dni,však to máš za pár minút hotové,ak teda nechceš aby jedol v reštike.
Nie je to bezpecne sterilizovat doma, v domacich podmienkach sa to dokonca pri slanych jedlach typu polievka ani neodporuca. Aby ste si skor neuhnali zaludocne problemy. My sme boli 3 tyzdne na dovolenke,mam dve male deti,jeden je alergik,varila som kazdy druhy den a viac ako pol hodinu som tomu nevenovala. Radsej premysli co budes varit a s dobrou pripravou to mas aj tam hotove az dva
@iivanna ja sterilizujem zatial len maso alebo zeleninu, normalne uvarim, dam do zavaraninovych flias este horuce, poukladam na plech a necham v rure pri 100stupnoch cca hodinu. Potom ruru vypnem a necham to v zavretej rure 'dojst' do rana, resp aspon 8hodin kym to nevychladne. Skladujem aj prepravujem to ale stale v chladnicke resp. chladiacom boxe. Polievku som este nerobila ale postup by mal byt ten isty. Inak maso sa vraj odporuca sterilizovat dvakrat, ja to ale robim len raz.
Buď kúp hipp hotovky, alebo navaris trochu polievky zo zeleniny za polhodinu. Aj reštaurácie existuju.
@iivanna Ked mala dcera 10 mes., boli sme na tyzden na dovol., v hotelovej izbe sa varit nedalo, tak som jej doma zasterilizovala zeleninove polievky a domace presnidavky ovocne, ale brali sme autochladnicku a v hoteli sme jej jedlo mali tiez v chladnicke. Keby sme mali nejaky apartman s kuchynkou, kludne jej navarim tam, je to jednoduchsie.
Polievku som ešte neskúšala sterilizovať, ale keď sterilizujem mäso,tak ho zalievam s vývarom. Ešte sa mi nikdy nestalo že by sa mi pokazilo. Ale už sa mi stalo že sme boli niekde a o vývare tam ani nechyrovali. Našťastie moje deti zjedia vsetko. Ja nemám problém variť na dovolenke a osobné nepovažujem za varenie keď vylejem mäso do hrnca a šupneme k nemu nejakú omáčku a k tomu cestoviny. Vec hotová za 15 minút.
@iivanna ja som malému uvarila doma polievku na 3dni a dala som ju na cestu do prenosnej chladničky, v apartmáne do chladničky..Druhý chod jedol s nami v reštauráciách..
Ak nejdete na neobyvany ostrov,co ta nuti stravit dovolenku pri hrncoch? Sme v 21. Storoci. Na dovolenku sa chodi oddychnut a rozmaznavat.