Ste spokojné s ryžovarom?

hermanoval
17. feb 2023

Dobrý večer. Prosím Vás Vy čo máte ryžovar, spokojní ste? Oplatí sa? Dobrá je ryža? Prípadne tipy, ktorý je naj. Ďakujem

lasona
17. feb 2023

Je to najlepšia vec co mam v kuchyni.iba tam varím ryžu, odvtedy sa mi vždy vydarí. Poradili mi to moji kolegovia z Ázie, ktorí iba v tomto varia ryžu. A mam uplne obyčajnú značku sencor

luciador
17. feb 2023

@hermanoval My máme ryžovar značky Sencor a sme maximálne spokojní 😊

jankalukasova
17. feb 2023

Ja na ryžovar nedám dopustiť. Ryža z neho je výborná, roky som mala značku tristar, po uvarení asi kubíku ryže (7 rokov) to vzdal.. ale tak za obsatarávaciu cenu 15€ urobil obrovskú službu. Teraz mám tefal a tiež som veľmi spokojná. Používa sa u nás často.

nique
17. feb 2023

Tiež odporúčam. Skvelá vec.

elisebah91
17. feb 2023

Neporadim, nemám, pre mňa zbytočná vec...ryžu robím hodinu v rúre v obyčajnom tenkom hrnci a je vysoko jedla...

canerko
17. feb 2023

Kupila pred par mesiacmi sencor.Viac ako spokojna,kedze ma funkciu udrzavania stale teple ryze vyborna.Deti zboznuju ryzu takze raz az dva krat tyzdenne varim

jankalukasova
17. feb 2023

@elisebah91 no a to je to... že nemáš, tak nevieš. Moja mamina presne robila ryžu v rúre. Presne hodinu. V ryžovare je hotová za 20 minút a spotreba je energie je tak výrazne nižšia. Napr. v lete nemusíš "kúriť" hodinu v dome/byte. Ryžovar môžeš hodiť na terasu, balkón a keby aj nie, je to malý spotrebič, ktorý ani zďaleka tak "nevykuruje" priestor ako rúra. Keď som si kúpila ryžovar a mamina videla čo a ako, veľmi rýchlo si ho zaobstarala sama....

ema229
17. feb 2023

@hermanoval ja mám tefal max spokojnosť. Dá sa tam aj zelenina na pare spraviť. Ja to používam najmä pre malú dcéru. Zvyknem jej tam napr ak polievky variť😅

olimuc
17. feb 2023

Mam tefal, spokojnost, vyuzivam ho aj na tarhonu a vselico ine

elisebah91
17. feb 2023

@jankalukasova áno máš pravdu 😉 neviem...raz sa dozviem..

kacusik69
17. feb 2023

vzdy som robievala ryzu “klasicky” - na sporaku, ale naucila som sa na ryzu z ryzovaru vdaka priatelovej mame ktorej sa vzdy v nom podari a dostala som ho na Vianoce no mne sa tam hadam nikdy nepodarila a to aj s dodrzanim rovnakeho postupu… je mi jasne ze urobit ryzu v ryzovare nie je ziadna veda, ale teda mne to akosi nejde… napriek tomu to pokladam za fajn vec, aj ked teda ja si robim ryzu stale “po starom”

shinon258
17. feb 2023

@elisebah91 vlastní ju každá domácnosť vo východnej Ázii a oni jedia ryžu ku asi každému jedlu, čiže to asi taká zbytočnosť nebude 😆

banalu
17. feb 2023

Najlacnejsi sencor uplne staci. Ja inak ani ryzu nerobim 👌
Nasypes, zalejes, stlacis gombik neriesis. 👌

jankalukasova
17. feb 2023

@elisebah91 ja chápem, že nie každy sa preto nadchne... len proste ťažko môžes hodnotiť no. Celý život som jedla ryžu, ktorú mamina robila ako Ty... a bola výborná! Ale presne si pamätám, že v lete sa nerobila, lebo v byte bolo teplo aj bez toho aby tam hodinu bežala rúra...

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
elisebah91
17. feb 2023

@jankalukasova vďaka, budem realne o ňom uvažovať 😉

svetlonos
17. feb 2023

Perfektna vec, patri do kategorie - urobili sa to samo a skvelo 🙂

jankalukasova
17. feb 2023

@elisebah91 inak... keď sa ten môj prvý po tých 7 rokoch pokazil, tak kým som kúpila nový, robila som presne v rúre, lebo veď ako inak 😀, keď nie tak ako ma mamina naučila... ryža naozaj bola chutná ale prišlo mi to ako nekonečnooo.

eridani
17. feb 2023

Tiez pouzivane uz velmi dlho. Kupili sme davno uplne nahodou, ked sme v obchode narazili na akciu a odvtedy som ryzu inak nerobila. Po tych rokoch sa vsak teflon z varnej nadoby dost olupal, co mi vadi. Tak rozmyslam nad vymenou. Mate nejake typy na ryzovary s odolnejsou nadobou?

gejb
17. feb 2023

Dievčatá, votriem sa sem s otázkou, dúfam že nevadí. Dostala som ryžovar ale bez odmerky. Koľko cm nad ryžu zalievať? Mate už odmerane niektorá od oka?

jana65l
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
vejapa76
17. feb 2023

Aj ja sa sem votriem. Prosím...prečo mi zhruba v strede varenia trochu vykypí? Mám Sencor, ryžu premývam niekoľkokrát. Varím ryžu Bask.

laskyy
17. feb 2023

dobry vecer, je tu niekto kto vari ryzu natural v ryzovare, ake mate skusenosti? a dasa v tom uvarit quinoa? a mozem dat do ryzovaru aj nejaku zeleninu k ryzi alebo len ryzu a vodu. dakujem za odpovede.

jankalukasova
17. feb 2023

@laskyy ja tam varím všetko. Pohánku, bulgur, špaldu, quinou, aj so zeleninou, aj s korením. Na intráku som tam fakt varila všetko čo sa dalo, dokonca aj jednoduché polievky.

lilope
17. feb 2023

@elisebah91 ja robím tiež ryžu v rúre, ale 20 minút, nie hodinu. Guľatozrnná, zovrie s vodou a soľou na platni a šup do rúry na 200°C a je akurát uvarená, ani blatová, ani tvrdá. Čo s ňou robíš hodinu?

petulda333
17. feb 2023

A za mna sklamanie. Mam ryzovar ale za prd stoji. To uz v hrnci sama lepsie urobim.

babulkomale
17. feb 2023

@kacusik69 uz som sa bala ze to sem nikto nenapise...nemam ho, ale pravidelne som nutena jest ryzu z ryzovaru u rodiny a teda tam to nezvladaju ani v ryzovare. Proste hnus.
Totalna zbytocnost pre zeny co vedia varit.

elisebah91
17. feb 2023

@lilope dik za zlepsovak...ja hodim ryžu v hrnci zaraz do rúry bez prevarania.,.ale tvojom spôsobom je to určite rýchlejšie...

lilope
17. feb 2023

@elisebah91 mňa zase zaujal tvoj postup keď sa robí tak dlho, či náhodou nie je nejaká chutnejšia alebo iná. Možno skús takto a aj ušetríš energie 🙂

belllinka
17. feb 2023

Robim ryzu klasicky na sporaku, ze oprazim cibulu, na tom premytu ryzu a 20 minut varim. Alebo supnem do rury. Neviem preco az na hodinu.
Nechyba pri vareni v ryzovate ta chut a vona cibule?
Za mna zbytocnost.