Dobrý večer. Prosím Vás Vy čo máte ryžovar, spokojní ste? Oplatí sa? Dobrá je ryža? Prípadne tipy, ktorý je naj. Ďakujem
@hermanoval My máme ryžovar značky Sencor a sme maximálne spokojní 😊
Ja na ryžovar nedám dopustiť. Ryža z neho je výborná, roky som mala značku tristar, po uvarení asi kubíku ryže (7 rokov) to vzdal.. ale tak za obsatarávaciu cenu 15€ urobil obrovskú službu. Teraz mám tefal a tiež som veľmi spokojná. Používa sa u nás často.
Tiež odporúčam. Skvelá vec.
Neporadim, nemám, pre mňa zbytočná vec...ryžu robím hodinu v rúre v obyčajnom tenkom hrnci a je vysoko jedla...
Kupila pred par mesiacmi sencor.Viac ako spokojna,kedze ma funkciu udrzavania stale teple ryze vyborna.Deti zboznuju ryzu takze raz az dva krat tyzdenne varim
@elisebah91 no a to je to... že nemáš, tak nevieš. Moja mamina presne robila ryžu v rúre. Presne hodinu. V ryžovare je hotová za 20 minút a spotreba je energie je tak výrazne nižšia. Napr. v lete nemusíš "kúriť" hodinu v dome/byte. Ryžovar môžeš hodiť na terasu, balkón a keby aj nie, je to malý spotrebič, ktorý ani zďaleka tak "nevykuruje" priestor ako rúra. Keď som si kúpila ryžovar a mamina videla čo a ako, veľmi rýchlo si ho zaobstarala sama....
@hermanoval ja mám tefal max spokojnosť. Dá sa tam aj zelenina na pare spraviť. Ja to používam najmä pre malú dcéru. Zvyknem jej tam napr ak polievky variť😅
Mam tefal, spokojnost, vyuzivam ho aj na tarhonu a vselico ine
@jankalukasova áno máš pravdu 😉 neviem...raz sa dozviem..
vzdy som robievala ryzu “klasicky” - na sporaku, ale naucila som sa na ryzu z ryzovaru vdaka priatelovej mame ktorej sa vzdy v nom podari a dostala som ho na Vianoce no mne sa tam hadam nikdy nepodarila a to aj s dodrzanim rovnakeho postupu… je mi jasne ze urobit ryzu v ryzovare nie je ziadna veda, ale teda mne to akosi nejde… napriek tomu to pokladam za fajn vec, aj ked teda ja si robim ryzu stale “po starom”
@elisebah91 vlastní ju každá domácnosť vo východnej Ázii a oni jedia ryžu ku asi každému jedlu, čiže to asi taká zbytočnosť nebude 😆
Najlacnejsi sencor uplne staci. Ja inak ani ryzu nerobim 👌
Nasypes, zalejes, stlacis gombik neriesis. 👌
@elisebah91 ja chápem, že nie každy sa preto nadchne... len proste ťažko môžes hodnotiť no. Celý život som jedla ryžu, ktorú mamina robila ako Ty... a bola výborná! Ale presne si pamätám, že v lete sa nerobila, lebo v byte bolo teplo aj bez toho aby tam hodinu bežala rúra...
@jankalukasova vďaka, budem realne o ňom uvažovať 😉
Perfektna vec, patri do kategorie - urobili sa to samo a skvelo 🙂
@elisebah91 inak... keď sa ten môj prvý po tých 7 rokoch pokazil, tak kým som kúpila nový, robila som presne v rúre, lebo veď ako inak 😀, keď nie tak ako ma mamina naučila... ryža naozaj bola chutná ale prišlo mi to ako nekonečnooo.
Tiez pouzivane uz velmi dlho. Kupili sme davno uplne nahodou, ked sme v obchode narazili na akciu a odvtedy som ryzu inak nerobila. Po tych rokoch sa vsak teflon z varnej nadoby dost olupal, co mi vadi. Tak rozmyslam nad vymenou. Mate nejake typy na ryzovary s odolnejsou nadobou?
Dievčatá, votriem sa sem s otázkou, dúfam že nevadí. Dostala som ryžovar ale bez odmerky. Koľko cm nad ryžu zalievať? Mate už odmerane niektorá od oka?
Aj ja sa sem votriem. Prosím...prečo mi zhruba v strede varenia trochu vykypí? Mám Sencor, ryžu premývam niekoľkokrát. Varím ryžu Bask.
dobry vecer, je tu niekto kto vari ryzu natural v ryzovare, ake mate skusenosti? a dasa v tom uvarit quinoa? a mozem dat do ryzovaru aj nejaku zeleninu k ryzi alebo len ryzu a vodu. dakujem za odpovede.
@laskyy ja tam varím všetko. Pohánku, bulgur, špaldu, quinou, aj so zeleninou, aj s korením. Na intráku som tam fakt varila všetko čo sa dalo, dokonca aj jednoduché polievky.
@elisebah91 ja robím tiež ryžu v rúre, ale 20 minút, nie hodinu. Guľatozrnná, zovrie s vodou a soľou na platni a šup do rúry na 200°C a je akurát uvarená, ani blatová, ani tvrdá. Čo s ňou robíš hodinu?
A za mna sklamanie. Mam ryzovar ale za prd stoji. To uz v hrnci sama lepsie urobim.
@kacusik69 uz som sa bala ze to sem nikto nenapise...nemam ho, ale pravidelne som nutena jest ryzu z ryzovaru u rodiny a teda tam to nezvladaju ani v ryzovare. Proste hnus.
Totalna zbytocnost pre zeny co vedia varit.
@lilope dik za zlepsovak...ja hodim ryžu v hrnci zaraz do rúry bez prevarania.,.ale tvojom spôsobom je to určite rýchlejšie...
@elisebah91 mňa zase zaujal tvoj postup keď sa robí tak dlho, či náhodou nie je nejaká chutnejšia alebo iná. Možno skús takto a aj ušetríš energie 🙂
Robim ryzu klasicky na sporaku, ze oprazim cibulu, na tom premytu ryzu a 20 minut varim. Alebo supnem do rury. Neviem preco az na hodinu.
Nechyba pri vareni v ryzovate ta chut a vona cibule?
Za mna zbytocnost.
Je to najlepšia vec co mam v kuchyni.iba tam varím ryžu, odvtedy sa mi vždy vydarí. Poradili mi to moji kolegovia z Ázie, ktorí iba v tomto varia ryžu. A mam uplne obyčajnú značku sencor