Ahojte, chcem robit tento koláč, ale prečo sú tam take malé tie gramaze? Nevyznám sa lebo toto je asi tretí koláč čo idem robit :D https://sistersbakery.sk/recipe/stavnaty-rychly...
Nejak sa mi to nezdá. Čo Vám? Robili ste ho niekto?
Formu má 18cm, ale ja by som to urobila X2🤣
Pretoze je to pre jednu max 2 osoby. Aj na fotje vyzwra tenky
mám pocit, že to nie je klasický vysoký korpus, ale len koláčová "placka a na tom hodne ovocia
Mňa v tom recepte zaujala kopcovitá lyžica masla. Akože kopec tekutiny?😅
ak si nie si ista, vzdy sa oplati ist najprv podla receptu, a az potom, po zhliadnuti realneho mnozstva vysledku, nabuduce ubrat/pridat.
takto som sa popalila na svojich prvych keksoch, ked sa mi zdalo, ze budu prilis suche a recept som upravila bez vyskusania. roztiekli sa v trube na neforemne palacinky a zlepili dokopy.
teraz uz mam po rokoch odhad a rada robim len male davky, nech sa rychlo zjedia. takze si viem pomery upravit tak, aby to bolo po mojom.
casom sa toto naucis aj ty.
jasne ved to je malicke. Ale vo velkom by som ho nerobila, skor 2-3 mensie :D tieto male u nas maju byt chrumkave dookola, s kopou ovocia na vrchu, tak to mame my najradsej :D
Alebo ak chces, urob klasicku "bublaninu" a supni na vrch kopec cucoriedok, tvarohu a mas to na velky plech a zarucene dobre :D
mne sa na taky maly kolac aj ta doba pecenia zda dost, treba si to sledovat pre istotu
nerobila, ale sa mi zdá že to je na ozaj málinko cesta... ja by som dávku zvýšila - 2-3 krát