Ahojte. Včera večer som piekla kolac, isli do neho 3 vajicka. Ked uz bol v rure zistila som, ze vajicka boli z 22. januara. Su to domace vajcia, boli v chladnicke, nesmrdeli. Mohol by to byt problem? Rozmyslam ci ho radsej nevyhodit. Jedla by ho totiz aj 4,5 rocna dcera. Ďakujem.
Vsak pokazene vajicko poznas podla vzhladu a zapachu po rozklepnuti. Napisala si, ze "boli v chladnicke a nesmrdeli", tak ako mozes uvazovat nad tym, ze by mohli byt pokazane?
Nic im nie je. Vajcia vydrzia dlho
vajcia vydržia Ok 6 týždňov... možno aj dlhšie - záleží ako sú skladované
raz som omylom pokazené vajce rozbila... tak ten smradisko nikomu neprajem - nato by si okamžite prišla, také vajce by si isto nedala do koláča.
Verte, ze vsetky expiracie su priblizne. Ked sa pri dodrzani technologie vyroby aj spravne skladuje, je predpoklad, ze vyrobok vydrzi mnohem dlhsie ako je uvedene na obale. Je len na spotrebitelovi, aby si skontroloval stav vyrobku (vzhlad, vonu, chut). U vajec len prve 2.... datum expiracie je len orientacny.
Nemyslim, ze im nieco bolo. Po mesiaci by normlane vajicko malo byt stale pouzitelne.
Ak do bududcna nemas o starsom vajicku istotu, tak mu urob test v pohari vody, ako bude/nebude plavat.