Zienky poradte mi,chystam sa piect venceky,ale vzdy mi splasnu a neviem preco...prvych 20 min.vobec neotvaram ruru,su krasne nadychane,ale potom za chvilku mi splasnu...aj som ich v rure este nechala,ked som ju vypla,ale stale ten isty problem....chutovo su vyborne,ale chcem ich nadychane-samozrejme dam aj prasok do pecenia...poradite mi,dakujeeem
@4stanka4 Dakujem,uz som ich upiekla,su krasne nadychane a vyborne 🙂
@pupavka123 a ktore si robila?
@4stanka4 Prepac,az teraz som si vsimla,ze si mi pisala...robila som svoje cesto aj s praskom do peciva,ale ako si mi pisala ty,najskor na 250 a potom som to stisila na 200 a este po vypnuti rury som ich tam nechala,pokropila som ich troska vodou-co som predtym nerobila a ci zabralo to,neviem?ale boli suprove 🙂
Ja používam recept ako som robievala na praxi a nikdy som s nimi nemala žiaden problém. Hovoríme o odpaľovaných venčekoch však? Tu je môj recept, netreba do nich žiadny kypriaci prášok. Uvarím si 180g vody so štipkou soli a 60g oleja. keď vrie prisypem 150g hladkej múky, miešam kým sa neoddeľuje od nádoby a varechy a ešte horúce vmiešam do 180g vajec. Premiešam mixérom a teplé striekam na plech s papierom. Trošku pokropím vodou a dám piecť do rúry vyhratej na 250 stupňov, keď sa zdvihnú zmiernim na cca 220 a dopečiem. Hneď ako ich vyberiem z rúry vyšuchem ich na stôl, ale na niečo studené, nenehávam na plechu. Podaria sa vždy a chuťovo sú výborne a nič zložité 🙂