Špenát alebo durman

1. apr 2021

Ahojte, minule som citala o tych mrazenych spentoch co stahovali z predaja, lebo v nich bol durman. Ja som doteraz kupovala len baby spenat a ten mal taky okruhly tvar listkov, teraz mam ten nie baby a listy nemaju okruhly tvar. Co viem, tak durman je taky spicatejsi. Teraz pochybujem, ci je ten moj naozaj bezpecny, viete poradit?

andula77
1. apr 2021

Ahoj. Tiež sa nedávno našla som taký istý list medzi baby špenátom... Radšej som ho vyhodila, zvyšné boli oválne takže to som uz strach nemala

autor
1. apr 2021

Lenze ja nemam baby teraz, ale ten normalny velky a vsetky listy su taketo - trosku vacsie alebo mensie ale tvar maju vsetky taky. Povrch listov je taky ako pri aby spenate, len ten tvar sa mi nezda. Na druhej strane ked us vsetky listy take, tak asi je to v poriadku?

kisskiss
1. apr 2021

Vyzerá to ako špenátové listy, ale už také prerastenejsie, my sme zvykli obrať o trochu mladšie, vtedy sú menej laločnaté, kompaktnejšie.
Durman má špicatejšie listy a majú inú textúru. Toto vyzerá ako tvoje listy a je to špenát.
https://images.app.goo.gl/pToywSGhKZE3d6sd6

autor
1. apr 2021

Ano presne, dobre, tak mozem byt pokojna. Su riadne prerastene, take obrvoske spenatove listy som este nevidela, preto som zneistela. Vzdy kupujem baby, teraz nemali, tak som vzala jediny cerstvy druh co bol :D dakujem za pomoc.

kisskiss
1. apr 2021

V pohode 🙂
Jaj, že to sú čerstvé z obchodu, tak to určite prešlo normálne niekoho rukami a očami, keď z toho robili nejaké zväzky čí balíčky, všimli by si isto, keby tam bolo niečo, čo nemá byť. S tými mrazenými pretlakmi je to asi dosť automatizované celé, tak tam sa stalo, že to ušlo a vmiešalo sa to :( fakt nepoteší... Snáď to budú lepšie kontrolovať.

autor
1. apr 2021

Ano z obchodu, nejaka madarska znacka, tiez som tomu doteraz vzdy doverovala ze niekto to triedil, ale po tom probleme s mrazenymi som uz mala obavy :D