Špagety, tuniak, lúpané rajčiny v konzerve

1. nov 2023

Baby potrebujem spotrebovať lúpané rajčiny v konzerve a chcem ich použiť na špagety ale nasla som len recepty z čerstvých rajčín. Poradíte mi prosím postup?.
Ďakujem

viestta
1. nov 2023

zohrejes paradajky na panvici, dochutis, hodis tam spagety, premiesas a na tanieri pridas tuniaka

tamta
1. nov 2023

Ja by som pod to dala základ z olivoveho oleja, cibuľa, cesnak, na to paradajky, dochutila bazalkou/oreganom/solou/ciernym korenim, na záver pridala tuniaka a kydla na špagety. Na vrch strúhaný syr.

uriva
1. nov 2023

@tamta Súhlasím. Ja takto presne robím omáčku aj na normálne cestoviny, resp. ju zamiešam s nimi. A niekedy dávam aj pór, má to ešte výraznejšiu chuť.

majlo1234
1. nov 2023

Ja ny som navarila cistu pomodoro omacku, bez tuniaka😂 ja sa neviem vymanit zo spomienok na hnusne intrakove tuniakove cestoviny😂

h2
1. nov 2023

Ja osobne by som spravila omáčku: na olivovom oleji osmažíš cibuľku, na to dáš celú konzervu lupaných rajčín aj so šťavou, dochutíš oreganom, bazalkou, mletým čiernym korením, podľa potreby soľ a cukor. Chvíľu podusíš, potom odstavíš z ohňa a po chvíľke pridáš prelisovaný strúčik cesnaku. Po pridaní cesnaku už nevaríš! Uvarené špagety zmiešaš s omáčkou a posypeš strúhaným syrom.
Tuniaka použi inokedy v inom jedle.

h2
1. nov 2023

@majlo1234 Tiež mi k tomu tuniak nepasuje.

majlo1234
1. nov 2023

@h2 mnam, jedna z mojich najoblubenejsich omacok. Ja este casto davam vyvarit aj korku od syra, je to potom take kremove

ikonica
1. nov 2023

Ka podusim cibulu a cesnak, na to dam lupane paradajky (zatial som s konzervovanymi nerobila,len s cerstvymi) podusim nech sa odpari co najviac vody, potom pridam tuniaka, oregano, bazalku, sol a na zaver este smotanu slahackovu...