Baby potrebujem spotrebovať lúpané rajčiny v konzerve a chcem ich použiť na špagety ale nasla som len recepty z čerstvých rajčín. Poradíte mi prosím postup?.
Ďakujem
Ja by som pod to dala základ z olivoveho oleja, cibuľa, cesnak, na to paradajky, dochutila bazalkou/oreganom/solou/ciernym korenim, na záver pridala tuniaka a kydla na špagety. Na vrch strúhaný syr.
Ja ny som navarila cistu pomodoro omacku, bez tuniaka😂 ja sa neviem vymanit zo spomienok na hnusne intrakove tuniakove cestoviny😂
Ja osobne by som spravila omáčku: na olivovom oleji osmažíš cibuľku, na to dáš celú konzervu lupaných rajčín aj so šťavou, dochutíš oreganom, bazalkou, mletým čiernym korením, podľa potreby soľ a cukor. Chvíľu podusíš, potom odstavíš z ohňa a po chvíľke pridáš prelisovaný strúčik cesnaku. Po pridaní cesnaku už nevaríš! Uvarené špagety zmiešaš s omáčkou a posypeš strúhaným syrom.
Tuniaka použi inokedy v inom jedle.
Ka podusim cibulu a cesnak, na to dam lupane paradajky (zatial som s konzervovanymi nerobila,len s cerstvymi) podusim nech sa odpari co najviac vody, potom pridam tuniaka, oregano, bazalku, sol a na zaver este smotanu slahackovu...
zohrejes paradajky na panvici, dochutis, hodis tam spagety, premiesas a na tanieri pridas tuniaka