Soté z tofu, omáčka na cestoviny

daniela8765
24. jan 2022

Ahoj. Vie mi niekto dať recept na soté z tofu a na nejakú dobrú omáčku na cestoviny? 🙂

edien
24. jan 2022

@daniela8765 https://www.mimibazar.sk/recept/8415/tofu-po-ci...
Za mňa je top tofu v čínskych jedlách,ale dobre je aj na cibuľke opražené,k tomu horčica,kečup,koreniny podľa chuti a podliat,podusiť. Buď s ryžou,alebo tarhonou 🤤omáčku na cestoviny nerobím,kupujem hotové panzani,ale výborne sú aj z DM

daniela8765
autor
24. jan 2022

@edien ďakujem vyzerá to dobre určite to skúsim 👍🙂

evica17
24. jan 2022

@daniela8765 Omacku na cestoviny z tofu ?
Ja.robim takto: cibulka na oleji, pridat struhanu mrkvu (pripadne petrzlen pridat) , osmahnut a nechat podusit. Pridat struhane tofu a paradajkovy pretlak, nechat prevriet. Ochutit solou, bylinkami-bazalka, tymian...

evica17
24. jan 2022

@daniela8765 pripadne muz ma rad: cibulka na oleji, pridat bud leco alebo krajane paradajky a papriky podusit na leco , pridat pretlak a tuniaka.

number19
24. jan 2022

Tofu na kari, chili con tofu v tomatovej omacke, robila som aj dusene s hubami na smotane.
Tento tyzden planujem cinu /tofu, brokolica, karfiol, pak choi a sojova omacka so sesamovym olejom, k tomu ryzove rezance/.

number19
24. jan 2022

Kedze som tiez hladala inspiraciu nasla som aj takuto vyslovene omacku na spagety:
https://www.svetvomne.sk/recept/tofu-omacka-na-...

lauruska1234
25. jan 2022

@daniela8765 ja som si vymyslela v lete
Na oleji osmahnut cibuľu, pridať tofu (mne viac chutilo s údeným) na kocky nakrájané,osmahnut, cukina na kocky, soľ, mck, cesnak, troška vody, pretlak, cukor, bazalka+oregano a nechať trochu povariť a s cestovinou 😋 výborne rýchle ľahké
Je to na štýl spagiet, v lete sme mali veľa cukiny tak som robila často aj deťom chutilo a aj manžel si pochvaľoval, čo ma prekvapilo

daniela8765
autor
26. jan 2022

@lauruska1234 ďakujem za tip určite skúsim 🙂

lauruska1234
26. jan 2022

@daniela8765 daj potom vedieť, ja to milujem v lete, rýchle ľahké chutné 😉 len pozor prudko návykové a človek má chuť si stále pridávať dupľu 😂

ndrag
26. jan 2022

My si teraz ficime na tofu v paradajkovej omacke. Osmazim do zlata tofu nakrajane na kocky, pridam cibulku, cesnak, 1 velku rajcinu (nakrajane tak, aby boli v omacke tenke kusky zeleniny). Ked to zmakne, tak pridam paradajkovy pretlak, vodu, kurkumu, sol a vela koriandru. Na koniec trochu zahustim zem. skrobom. Super je k tomu ryza.

daniela8765
autor
26. jan 2022

@lauruska1234 som tak trochu vegetarianka (z mäsa jem len kuracie prsia a ryby) preto jem veľa tofu a sóje a každý nový recept poteší 😊 určite dám vedieť ako mi to chutilo 😊

lauruska1234
26. jan 2022

@daniela8765 aj moja teta vegetariánska tiež si to obľúbila a aj druhá ale ona mäsko papa ako my