Ahojte, chcela som variť šošovicovú polievku, ale teraz čítam recepty a píšu ze ju trebalo nechať namočenú cez noc. Je to naozaj nutné? Diky
ja dávam normálne z obchodu čo sa dá kúpiť v sáčku, nedávam cez noc namočiť a za pol hodinu je uvarená domäkka
A šošovicu varíte zvlášť, zlejete vodu a potom pridáte už do polievky alebo ju varíte v tej istej vode?
Stačí namočiť aj na pol hodinku, hodinku, dve. Koľko vyjde. Netreba určite celú noc. A pokojne aj nenamočenů ako kočky vyššie píšu. Ja si nakrájam mrkvu, petržlen na kolieska, trošku na oleji ich opražím a pridám za lyžičku sladkej mletej papriky. pridám šošovicu a zalejem vodou. Soľ, korenie podľa chuti. Zemiaky niekedy dávam, niekedy nie, tie treba dať keď začne šošovica mäknúť a potom variť ešte tak zo 13minút alebo podľa zemiakov aké sů. Ja na záver pridám kúsky klobásky (nemusíš). Nezahusťujem, snažím sa dať dostatok zeleniny aby to nebolo nutné. Samozrejme môžeš pridať zápražku, či smotanu. Už podľa chuti
namoc 🙂 aj ked len pol hodinku - hodinku pomoze to, nebude sa ti musiet varit tak dlho 🙂
ja namáčam ale nie deň predtým ale skôr ráno namočím a okolo desiatej - jedenástej začínam variť a dovtedy je už šošovička mäkšia
Ďakujem vam za rady 🙂
@caroline_ držím palce, aby sa ti vydarila 🙂 😉
alebo skúš červenú šošovicu, tá sa namáčať nemusí a nenafukuje z nej
Na 2-3 hodinky davam
ja davam na chvilku len do vody ale netreba trosku dlhsie nechat na malom plameni varit polievku a dosolit az ku konci ak pridavate zemiaky aby sosovica a zemiaky neboli tvrde
@caroline_ nie je .. Ale bude sa trošku dlhšie variť 🙂