Šošovica v polievke sa mi vždy rozvarí

25. nov 2022

Ahojte baby, prosim poraďte mi ako uvariť konečne dobru šošovicu.. Uz druhy krát som varila polievku, klasicky s údeným a zemiakmi, ešte JUST som šošovicu len premyla a dala do hrnca ku zemiakom o dosť pozdejšie, tj ze zemiaky boli už skoro skoro mäkké, lebo viem ze cocke stačí málo... Pridala som ju, bola v hrnci ani nie 8 minút a pozriem a rozvarena až do šupky.. Dva druhy šošovic, iné značky, záruka ok, na balení písali ze variť 7-10minut, tak ešte just som si to vypočítala a zemiakom som dala viac času... Aby bolo všetko mäkké naraz.. Som asi neschopná uvariť konečne dobru šošovicu, nechápem prečo sa mi vždy rozvari, co ju mam dat do hrnca a vypnúť ho, ze proste ona sama dôjde alebo co? Fakt chvíľa a bola na kašu :( prosim pomoc

ukulela
25. nov 2022

a prekaza rozvarena? ked ano, uvar osobitne zemiaky a pridaj uz uvarene, do akurat uvarenej sosovice. hm?

nelca84
25. nov 2022

to sa bavime o zelenej sosovici? Lebo ta sa za 10 min. urcite nerozvari. Tvoj popis mi skor sedi na cervenu, ta sa rozvari velmi rychlo

lenka2710
25. nov 2022

Klasická šošovica sa určite tak rýchlo nerozvari, ja mam veľakrát zemiaky mäkké a šošovica je ešte tvrdšia, červená šošovica áno, z nej je o chvíľu kaša ale klasická neviem teda

jasminet
25. nov 2022

Pouzi konzervovanu, tu dávam do hrnca len prehriať na pár minút. Teda ak sa bavíme o klasickej sosovici.

elenka.k
25. nov 2022

ja pridávam zemiaky k šošovičke, hneď, keď voda vrie / predtým šošovička ide k cibuľke opražím a zalievam vodou/ a sledujem iba zemiaky, ak sú mäkké vypínam polievku 😉

slavomira236
25. nov 2022

Ja najprv dávam šošovicu povaríme a potom na malé kocky zemiaky a varím ďalej...

kukulienka83
25. nov 2022

Aj mne sa vždy rozvari klasická šošovica...tiež to nechápem...ale všimla som si, že keď ju namočím na noc, tak sa tak rychlo nerozvari a drží tvar pokope. Čudné ale skúsila som lebo svokra namaca na noc a.potom vari vari aj hodinu a furt je v celku ...moja nenamocena rozvarené po 15 minútach...

jaskolka
25. nov 2022

Ja dávam z konzervy, je už mäkká, čiže ju len pridám a hotovo. To isté aj z fazuľou robím

elenka.k
25. nov 2022

@jaskolka hej? je aj šošovička v konzerve? Lebo fazuľu - tú dávam ak ty.

jaskolka
25. nov 2022

@elenka.k áno, je taka šošovica, možno nie všade v každom obchode, ale dá sa kúpiť, ja z Kauflandu kupujem,Gianna, alebo Bonduelle konzerva.

domak2
25. nov 2022

Ja som nikdy nevedela, že ma držať pokope 😅 vždy mi chuti ci rozvarena ci nie

autor
25. nov 2022

Ďakujem za rady, avsak konzervovanu cocku používať nechcem. Nechapem prečo ale aj mojej mame sa vždy polievka podarila, šošovica krásna v celku, ale bohužiaľ už sa jej neopytam na postup, uz tu nieje... Možno nabudúce ju skúsim na noc namočiť ale ktovie ci sa nerozvari znovu ach

nelca84
25. nov 2022

Staci mamocit na polhodinku, hodinku, na noc je strasne vela, to nie je fazula

autor
25. nov 2022

@nelca84 a potom ju mam v hrnci variť koľko aby sa mi nerozvarila?

nikha2809
25. nov 2022

Mne sa to stane vždy tiež, pri obyčajnej zelenej šošovici, dávam ich naraz do hrnca so zemiakmi a zemiaky kým sa uvaria je šošovica rozvarena a to kupujem zemiaky varny typ c ktoré sú hneď uvarené, nie tie salatove

taga
25. nov 2022

Je to podla.mna o druhu sosovice, aj mne sa niektora rozvari a ina drzi pokope a je tvrda... skus inu znacku

autor
25. nov 2022

@taga no dnes som robila bio červenú cocku z dmky, taky červený obal mala, a predtým co sa mi rovnako rozvarila bola hnedá cocka z kauflandu...

cacianka
25. nov 2022

Jooooj veď červená sa uvarí bleskovo, to zemiaky musíš mať úplne uvarené a šošovicu len chvíľu.

nelca84
25. nov 2022

Ja dam varit sosovicu a ked zacne vriet, pridam zemiaky, dojde to pekne naraz.
A z cervenej nikdy nespravis taku polievku, aby sosovica ostala cela, cervena je na kremovu polievku.

nenne9
26. nov 2022

Tak ale to je rozdiel, cervena a klasicka.klasicku namacam aj na par hodin a nikdy sa mi este nerozvarila, cervenu preplachnem a kratucko povarim

martulka48
26. nov 2022

@nenne9 môžete prosím pridať foto sáčku šošovice, ktorá sa Vám nikdy nerozvarí, lebo ja mám tiež takú skúsenosť, že sa vždy rozvarí...😈

madielilly
26. nov 2022

Ja kupujem len jeden druh šošovice Je to obyčajná hnedá šošovica z Tesca od značky Lagris. Vždy ju večer pred varením namočím a na druhý deň varím a rste nikdy sa mi nestalo,ze by sa mi rozvarila.

nenne9
27. nov 2022

@martulka48 teraz nemam kupenu, ale ked budem mat, odfotim.myslimbze v zdroji kupujeme, ak mate taky obchod, neviem odkial ste

martulka48
27. nov 2022

@nenne9 ... všetko iné mame, len Zdroj nie ☹ Zdroj sme mali za starých dobrých časov... a vtedy sa mi veru šošovica nerozvárala, každopádne som zvedavá

simca06022011
27. nov 2022

Musím ju nechať namočenú, potom dám variť a po nejakej dobe dám zemiaky a nerozvari sa. Fakt je že žiadne hodiny varenia. Vari sa možno hodinu, hodinu a pol. Ak dávam údené a väčšie tak najskôr uvarím to. Až potom dám z toho vývaru robiť šošovicu. Preto radšej klobásu jednu hodim do nej ako mäso ☺️

simca06022011
27. nov 2022

Červená sa rozvara hneď, to je tak na kaše alebo krémové polievky

martulka48
27. nov 2022

@simca06022011 ... hodinu - hodinu a pol? ja by som z nej za ten čas mala kašu. Moja je rozvarená za cca 15 minút☹ varím ju rovno so zemiakmi

simca06022011
27. nov 2022

@martulka48 áno toľko ☺️ kašu z nej nemám samozrejme 😂 ale teda rátam čas celého varenia nie odkedy vrie, nakoniec ešte smotana a čo ja viem čo...