Ahojte baby, prosim poraďte mi ako uvariť konečne dobru šošovicu.. Uz druhy krát som varila polievku, klasicky s údeným a zemiakmi, ešte JUST som šošovicu len premyla a dala do hrnca ku zemiakom o dosť pozdejšie, tj ze zemiaky boli už skoro skoro mäkké, lebo viem ze cocke stačí málo... Pridala som ju, bola v hrnci ani nie 8 minút a pozriem a rozvarena až do šupky.. Dva druhy šošovic, iné značky, záruka ok, na balení písali ze variť 7-10minut, tak ešte just som si to vypočítala a zemiakom som dala viac času... Aby bolo všetko mäkké naraz.. Som asi neschopná uvariť konečne dobru šošovicu, nechápem prečo sa mi vždy rozvari, co ju mam dat do hrnca a vypnúť ho, ze proste ona sama dôjde alebo co? Fakt chvíľa a bola na kašu :( prosim pomoc
to sa bavime o zelenej sosovici? Lebo ta sa za 10 min. urcite nerozvari. Tvoj popis mi skor sedi na cervenu, ta sa rozvari velmi rychlo
Klasická šošovica sa určite tak rýchlo nerozvari, ja mam veľakrát zemiaky mäkké a šošovica je ešte tvrdšia, červená šošovica áno, z nej je o chvíľu kaša ale klasická neviem teda
Pouzi konzervovanu, tu dávam do hrnca len prehriať na pár minút. Teda ak sa bavíme o klasickej sosovici.
ja pridávam zemiaky k šošovičke, hneď, keď voda vrie / predtým šošovička ide k cibuľke opražím a zalievam vodou/ a sledujem iba zemiaky, ak sú mäkké vypínam polievku 😉
Ja najprv dávam šošovicu povaríme a potom na malé kocky zemiaky a varím ďalej...
Aj mne sa vždy rozvari klasická šošovica...tiež to nechápem...ale všimla som si, že keď ju namočím na noc, tak sa tak rychlo nerozvari a drží tvar pokope. Čudné ale skúsila som lebo svokra namaca na noc a.potom vari vari aj hodinu a furt je v celku ...moja nenamocena rozvarené po 15 minútach...
Ja dávam z konzervy, je už mäkká, čiže ju len pridám a hotovo. To isté aj z fazuľou robím
Ja som nikdy nevedela, že ma držať pokope 😅 vždy mi chuti ci rozvarena ci nie
Ďakujem za rady, avsak konzervovanu cocku používať nechcem. Nechapem prečo ale aj mojej mame sa vždy polievka podarila, šošovica krásna v celku, ale bohužiaľ už sa jej neopytam na postup, uz tu nieje... Možno nabudúce ju skúsim na noc namočiť ale ktovie ci sa nerozvari znovu ach
Staci mamocit na polhodinku, hodinku, na noc je strasne vela, to nie je fazula
@nelca84 a potom ju mam v hrnci variť koľko aby sa mi nerozvarila?
Mne sa to stane vždy tiež, pri obyčajnej zelenej šošovici, dávam ich naraz do hrnca so zemiakmi a zemiaky kým sa uvaria je šošovica rozvarena a to kupujem zemiaky varny typ c ktoré sú hneď uvarené, nie tie salatove
Je to podla.mna o druhu sosovice, aj mne sa niektora rozvari a ina drzi pokope a je tvrda... skus inu znacku
@taga no dnes som robila bio červenú cocku z dmky, taky červený obal mala, a predtým co sa mi rovnako rozvarila bola hnedá cocka z kauflandu...
Jooooj veď červená sa uvarí bleskovo, to zemiaky musíš mať úplne uvarené a šošovicu len chvíľu.
Ja dam varit sosovicu a ked zacne vriet, pridam zemiaky, dojde to pekne naraz.
A z cervenej nikdy nespravis taku polievku, aby sosovica ostala cela, cervena je na kremovu polievku.
Tak ale to je rozdiel, cervena a klasicka.klasicku namacam aj na par hodin a nikdy sa mi este nerozvarila, cervenu preplachnem a kratucko povarim
@nenne9 môžete prosím pridať foto sáčku šošovice, ktorá sa Vám nikdy nerozvarí, lebo ja mám tiež takú skúsenosť, že sa vždy rozvarí...😈
Ja kupujem len jeden druh šošovice Je to obyčajná hnedá šošovica z Tesca od značky Lagris. Vždy ju večer pred varením namočím a na druhý deň varím a rste nikdy sa mi nestalo,ze by sa mi rozvarila.
@martulka48 teraz nemam kupenu, ale ked budem mat, odfotim.myslimbze v zdroji kupujeme, ak mate taky obchod, neviem odkial ste
@nenne9 ... všetko iné mame, len Zdroj nie ☹ Zdroj sme mali za starých dobrých časov... a vtedy sa mi veru šošovica nerozvárala, každopádne som zvedavá
Musím ju nechať namočenú, potom dám variť a po nejakej dobe dám zemiaky a nerozvari sa. Fakt je že žiadne hodiny varenia. Vari sa možno hodinu, hodinu a pol. Ak dávam údené a väčšie tak najskôr uvarím to. Až potom dám z toho vývaru robiť šošovicu. Preto radšej klobásu jednu hodim do nej ako mäso ☺️
Červená sa rozvara hneď, to je tak na kaše alebo krémové polievky
@simca06022011 ... hodinu - hodinu a pol? ja by som z nej za ten čas mala kašu. Moja je rozvarená za cca 15 minút☹ varím ju rovno so zemiakmi
@martulka48 áno toľko ☺️ kašu z nej nemám samozrejme 😂 ale teda rátam čas celého varenia nie odkedy vrie, nakoniec ešte smotana a čo ja viem čo...
a prekaza rozvarena? ked ano, uvar osobitne zemiaky a pridaj uz uvarene, do akurat uvarenej sosovice. hm?