Robievate šošku-keseĽ a ako? 🙂
šoška sa hovori po maďarsky po slovensky to nie je kysel?je to podobne špenatu a je to kysele......urobim zapražku,podlejem mliekom a nakoniec pridam vela vela šosky.....dosolime,niekto pridava aj trošku cukru...inak nič ine.....papame to s chlebikom alebo zemiakmi......proste šoška omačka.....
@maba http://www.receptar.sk/index.php?ID=3&SubID=2&r... toto si myslela? som si to normalne musela najst😅
ak som sa trafila- ten šťavel kde zhanate? znie to celkom zaujimavo 🙂
podľa mňa je to po slovensky štaveľ, robieva to moja mama.
mate pravdu je to šťavel.....janka najsť sa da v zahrade...ovšem ked zaseješ🙂 alebo na trhu.....ale u nas sa to rychlo minie aj na trhu.....takže treba hned skoro zrana.....
ano jasne v tych obchodoch so semiačkami....a zasiať ako špenat,ale je to aj napisane vzadu na sačku.....ten šťavel sa da jesť aj surovy je celkom kysely.....
moja mala by to jedla kazdy den, nasi to maju v zahrade, predtym nez to mama zasadila sme to zbierali kde kade po luke 😉 po slovensky sa to naozaj vola šťaveľ, šóška sa tomu hovori na maďaroch 😀
máte pravdu,je to šťavel,pomýlila som sa.(..a šoška to volali už moji rodičia-východniari 😎 ,po maďarsky nevieme ani ceknúť 🤐 () janka_a "šošku" nájdeš naozaj hocikde,rastie to ako burina,ešte aj u nás na sídlisku.Ale takú opišanú od psov nechcem bléé.
@maba nasla som nieco.. snad je to toto🙂
http://zahrada.artmama.sk/vselico-ostatne/stavek
janka_a ááááno je to presne to 🙂 🙂 😀
neviem ,či to nemá "menej vitamínov",ale my to (teda hlavne moji rodičia,väčšinou na záhrade,alebo "pri"( zbierame vždy bez ohľadu na to,či kvitne ,alebo nie. 😅 😅
...a podusia to a zasterilizujú,alebo len tak zmrazia 🙂 😎
nasi su od levic a volaju to šoška vsetci a tam je teda madarov dost 😀 to je jedno, hlavne ze je to chutne a podla mna aj velmi zdrave... neviem ale o inom recepte, robime z toho len privarok tiez a jeme ho s vajickom na tvrdo. tak ak niekto viete este ine vyuzitie hodte nejaky receptik 😉
u nás to voláme štiava (tiež som od levíc) a robíme to tak, že z listov odtrhneme tie hrubé stonky , lebo tie sa nerozpustia a listy nakrájame na drobno. dáme do hrnca troška oleja a tam to podusíme prakticky na kašu, troška posolíme (podľa potreby podlejeme troškou vody) . zostane z toho hustý zelený magľajz...potom klasicky urobím zápražku a spolu s mliekom to vlejem do hrnca. ja ju varím takú hustejšiu a k tomu jedávame vajíčka na tvrdo.
co to je?