Solamyl a Gustin

16. sep 2022

Robim malinovu plnku do torty. Ma tam ist na zahustenie kukuricny skrob ten vsak nemam nasla som len solamyl - zemiakový skrob. Ten tam dať nemozem vsak?

evica17
16. sep 2022

Vanilkový puding nemáš ? Ten je z kukurice

autor
16. sep 2022

@evica17 ale to mozem nim zahustiť? Nezmení to chut?

autor
16. sep 2022

Normalne jednu lyžicu zmiesat s vodou a potom to vliať do malinpveho krému a varit ??

elanor
16. sep 2022

zlaty klas nemas? (to je ten isty kukuricny skrob ako gusto, len je tam vanilka navyse). a ked to ma byt do zakusku, tak stipka vanilky ako prichut vobec nevadi

janetinka27
16. sep 2022

ano, zlaty klas je to iste, kludne pouzi. ja gustin vobec nekupujem, pouzivam zlaty klas

xili99
16. sep 2022

Lepšie sa tam podľa mňa hodí ten zlatý klas ako len čistý škrob. Však keď nedáš veľa, tak chuť to nezmení, ale bude to mať takú príjemnú arómu.

evica17
16. sep 2022

No zlatý klas je pre mňa to isté ako vanilkový puding. A daj podľa toho ako to potrebuješ zahustiť.
Napr ja aj želatínu na koláč robím že dám stavu ovocnú a do toho pudingový prášok, podľa toho koľko ml mám stavy toľko pudingu,podľa návodu a varím a mám parádnu želatínu.

evinqua
16. sep 2022

Solamyl = zlatý klas= vanilkový puding /ak robíš malinovu tak pokojne aj malinový jahodový atd bude v pohode

viestta
16. sep 2022

Môžeš použiť zemiakový škrob miesto kukuricneho. V rovnakom dávkovaní. Škrob ako škrob.

viestta
16. sep 2022

Zlatý klas je len prifarbeny a ochutený škrob. Nič viac, nič menej. Po uvarení je žltý a vonia vanilkovo