Robim malinovu plnku do torty. Ma tam ist na zahustenie kukuricny skrob ten vsak nemam nasla som len solamyl - zemiakový skrob. Ten tam dať nemozem vsak?
@evica17 ale to mozem nim zahustiť? Nezmení to chut?
Normalne jednu lyžicu zmiesat s vodou a potom to vliať do malinpveho krému a varit ??
zlaty klas nemas? (to je ten isty kukuricny skrob ako gusto, len je tam vanilka navyse). a ked to ma byt do zakusku, tak stipka vanilky ako prichut vobec nevadi
ano, zlaty klas je to iste, kludne pouzi. ja gustin vobec nekupujem, pouzivam zlaty klas
Lepšie sa tam podľa mňa hodí ten zlatý klas ako len čistý škrob. Však keď nedáš veľa, tak chuť to nezmení, ale bude to mať takú príjemnú arómu.
No zlatý klas je pre mňa to isté ako vanilkový puding. A daj podľa toho ako to potrebuješ zahustiť.
Napr ja aj želatínu na koláč robím že dám stavu ovocnú a do toho pudingový prášok, podľa toho koľko ml mám stavy toľko pudingu,podľa návodu a varím a mám parádnu želatínu.
Solamyl = zlatý klas= vanilkový puding /ak robíš malinovu tak pokojne aj malinový jahodový atd bude v pohode
Môžeš použiť zemiakový škrob miesto kukuricneho. V rovnakom dávkovaní. Škrob ako škrob.
Zlatý klas je len prifarbeny a ochutený škrob. Nič viac, nič menej. Po uvarení je žltý a vonia vanilkovo
Vanilkový puding nemáš ? Ten je z kukurice