Sneh z bielok

66simonka66
25. sep 2022

Ahojte baby, prosím poraďte mi. Stále keď robím sneh na žemľovku alebo ryžový nákyp sneh mi padne. Vysvrľam ho do husta, dám na jedlo a zapiecť, vyzerá krásne ale keď rúru odstavím sneh mi po chvíľke padne a nie je pekný nadýchaný. Čo robím zle? 😭😭😭😭

viestta
25. sep 2022

Vyslahat sneh, potom zaslahat lyžicu cukru na 1 bielok, keď je tuhý zaslahat lyžicu octu a lyžicu maizeny na 4 bielky, natrieť na zemlovku a potom stiahnuť rúru na 150 a nechať zapiecť kým nezačnú špičky chytať farbu

elizabet173
25. sep 2022

@66simonka66 koľko cukru doň dávaš? To je dosť podstatné

66simonka66
autor
25. sep 2022

@elizabet173 malo cukru npr teraz som dala na 3 bielka len 1,5lyzice cukru

66simonka66
autor
25. sep 2022

@viestta ďakujem. Ja som dávala malo cukru, takže aj ten cukor to spevňuje?

dkethe
25. sep 2022

je mozne ze kluc bude v tej maizene ako pise @viestta . Ja ho mam tiez nadychany a pevny ako beton, pouzivam len cukor a sol, ale po peceni splasne

viestta
25. sep 2022

@66simonka66
@dkethe
Ocot vyráža bielky tak podrží lepsie, maizena stiahne vodu, potom sneh nezvlhne.

66simonka66
autor
25. sep 2022

@viestta a keď nemám momentálne kukuričný škrob, nemôžem skúsiť zemiakový? Či to je blbosť?

viestta
25. sep 2022

@66simonka66 je to úplne jedno, hoc aj lyžicu pudingoveho prasku

66simonka66
autor
25. sep 2022

@viestta ďakujem krásne, tak vyskúšam, som zvedavá či konečne nepľasne 😁

66simonka66
autor
25. sep 2022

@viestta a ešte sa opýtam, nemôže padnúť aj tým že keď vypnem rúru, otvorím ju ale žemľovku nechám v rúre v tom teple?

viestta
25. sep 2022

@66simonka66 mal by sa prepiecť, tenká vrstva sa do pečie aj vo vypnutej rure

daniela2202
25. sep 2022

@66simonka66 keď ideš šĺahať, pridaj štipku soli, bude držať ako betón 😊