Ahojte baby, prosím poraďte mi. Stále keď robím sneh na žemľovku alebo ryžový nákyp sneh mi padne. Vysvrľam ho do husta, dám na jedlo a zapiecť, vyzerá krásne ale keď rúru odstavím sneh mi po chvíľke padne a nie je pekný nadýchaný. Čo robím zle? 😭😭😭😭
@66simonka66 koľko cukru doň dávaš? To je dosť podstatné
@elizabet173 malo cukru npr teraz som dala na 3 bielka len 1,5lyzice cukru
@viestta ďakujem. Ja som dávala malo cukru, takže aj ten cukor to spevňuje?
@66simonka66
@dkethe
Ocot vyráža bielky tak podrží lepsie, maizena stiahne vodu, potom sneh nezvlhne.
@viestta a keď nemám momentálne kukuričný škrob, nemôžem skúsiť zemiakový? Či to je blbosť?
@66simonka66 je to úplne jedno, hoc aj lyžicu pudingoveho prasku
@viestta ďakujem krásne, tak vyskúšam, som zvedavá či konečne nepľasne 😁
@viestta a ešte sa opýtam, nemôže padnúť aj tým že keď vypnem rúru, otvorím ju ale žemľovku nechám v rúre v tom teple?
@66simonka66 mal by sa prepiecť, tenká vrstva sa do pečie aj vo vypnutej rure
@66simonka66 keď ideš šĺahať, pridaj štipku soli, bude držať ako betón 😊
Vyslahat sneh, potom zaslahat lyžicu cukru na 1 bielok, keď je tuhý zaslahat lyžicu octu a lyžicu maizeny na 4 bielky, natrieť na zemlovku a potom stiahnuť rúru na 150 a nechať zapiecť kým nezačnú špičky chytať farbu