Sneh na parížske rožky - pomooc 😫

xjakubikovak
22. dec 2019

Prosím prečo mi sneh uplne zredol a spadol ked som pridala orechy? pred tým bola pena krásna hustá a pevná 😕😕

monulienka242
22. dec 2019

Akurát som ich dopiekla ... 🙂 Najprv som šľahala čisté bielka, potom pridala cukor a zasa šľahala cca 5 - 7 minút a potom ešte nad parou kým sa nevytvorila hustá, lesklá masa a až potom som pridala orechy.

lenkafirka1
22. dec 2019

Orechy len jemne primiešať ...neslahala si to spolu?

xjakubikovak
autor
22. dec 2019

@monulienka242 tak som robila, pena bola krasna a akonahle som zamiesala orechy tak pena spasla 😕

monulienka242
22. dec 2019

@xjakubikovak a teraz to máš tuhé cesto a potrebuješ to dať na plech alebo ... ?

xjakubikovak
autor
22. dec 2019

@monulienka242 je uplne riedke, ako som pridala orechy tak splaslo a zredlo

monulienka242
22. dec 2019

@xjakubikovak daj tam zopár lyžíc strúhanky alebo hrubej múky /ak máš tak môžeš jedno aj druhé /, aby si mala konzistenciu akú potrebuješ. Aj keby boli po upečení tvrdšie ak tam potom dáš plnku a čokoládu zmäkne to.

saluda
22. dec 2019

@xjakubikovak slahala si bielky s cukrom nad parou?

xjakubikovak
autor
22. dec 2019

@saluda najprv nie len v takom obycajnom rucnom slahaci (jedna pani tu na mk písala ze ona ich najprv dala do robota a az potom nad parou, tak že skusim aj ja) a potom som zacala nad parou, bielky boli krasne ma tuho vyslahané

xjakubikovak
autor
22. dec 2019

@monulienka242 len ono ta pena uplne spadla, je z nej asi len polka ako bola povodne

saluda
22. dec 2019

@xjakubikovak a keď si to z robota preložila nad paru, tak už bola nádoba horúca? Nad paru dávam, keď je voda ešte studena, nebol v tomto problém? Či až potom, ako si dala orechy?

xjakubikovak
autor
22. dec 2019

@saluda vsetko vyzeralo ok az pokým som nedala orechy

saluda
22. dec 2019

@xjakubikovak tak potom neviem. Ja som dnes robila a objem sa potom trochu zmenšil, aLe nie nejak radikalne

baja05
22. dec 2019

@xjakubikovak mne sa spravilo presne to isté a problém bol v tom, že som orechy pomlela v mixéri (chcela som si to urýchliť). Cesto som spravila na novo ale už som orechy mlela na mlynčeku na orechy a už bolo dobré. 🙂

xjakubikovak
autor
22. dec 2019

@baja05 😐😐 aj ja som ich pomlela v mixerii😳 mlynček nemám 😕

xjakubikovak
autor
22. dec 2019

@baja05 ale sestra hovori ze aj ona ich pomixovala a v pohode... ja uz neviem🙄🙄🙄

conquestor
22. dec 2019

mne toto robil sneh na parizske ked som mlela orechy v mixeri na smooty...boli take mastne a lepili sa spolu...ked struham normalne v inom beznom tak su take suchsie a vtedy sneh krasne drzi...3 davky som vyhodila kym som prisla na to ze to robi ten mixer 😨

basullinka
22. dec 2019

@xjakubikovak pridala si vsetky orechy naraz alebo po lyziciach?

xjakubikovak
autor
22. dec 2019

@basullinka daka som naraz všetky

simca06022011
22. dec 2019

Ja na parížske rožky neslaham bielka 😇 zmiešame orechy, cukor, vajcia, trochu múky a sup to na plech... Minulý rok som robila tento slahaci recept a roztekali sa mi na plechu. Ja sa mordujem s vreckom zdobiacim 🙈 som ho vyhodila a lyžicou napatlala krém na to...

deti95060810
22. dec 2019

tak už len daj na plech a sprav z toho rezy...

basullinka
22. dec 2019

@xjakubikovak tak to bude tym, do bielkov sa musia suroviny ako kokos, orechy zlahka a postupne najlepsie po lyzicach primiesavat