Prosím prečo mi sneh uplne zredol a spadol ked som pridala orechy? pred tým bola pena krásna hustá a pevná 😕😕
Orechy len jemne primiešať ...neslahala si to spolu?
@monulienka242 tak som robila, pena bola krasna a akonahle som zamiesala orechy tak pena spasla 😕
@xjakubikovak a teraz to máš tuhé cesto a potrebuješ to dať na plech alebo ... ?
@monulienka242 je uplne riedke, ako som pridala orechy tak splaslo a zredlo
@xjakubikovak daj tam zopár lyžíc strúhanky alebo hrubej múky /ak máš tak môžeš jedno aj druhé /, aby si mala konzistenciu akú potrebuješ. Aj keby boli po upečení tvrdšie ak tam potom dáš plnku a čokoládu zmäkne to.
@xjakubikovak slahala si bielky s cukrom nad parou?
@saluda najprv nie len v takom obycajnom rucnom slahaci (jedna pani tu na mk písala ze ona ich najprv dala do robota a az potom nad parou, tak že skusim aj ja) a potom som zacala nad parou, bielky boli krasne ma tuho vyslahané
@monulienka242 len ono ta pena uplne spadla, je z nej asi len polka ako bola povodne
@xjakubikovak a keď si to z robota preložila nad paru, tak už bola nádoba horúca? Nad paru dávam, keď je voda ešte studena, nebol v tomto problém? Či až potom, ako si dala orechy?
@saluda vsetko vyzeralo ok az pokým som nedala orechy
@xjakubikovak tak potom neviem. Ja som dnes robila a objem sa potom trochu zmenšil, aLe nie nejak radikalne
@xjakubikovak mne sa spravilo presne to isté a problém bol v tom, že som orechy pomlela v mixéri (chcela som si to urýchliť). Cesto som spravila na novo ale už som orechy mlela na mlynčeku na orechy a už bolo dobré. 🙂
@baja05 😐😐 aj ja som ich pomlela v mixerii😳 mlynček nemám 😕
@baja05 ale sestra hovori ze aj ona ich pomixovala a v pohode... ja uz neviem🙄🙄🙄
mne toto robil sneh na parizske ked som mlela orechy v mixeri na smooty...boli take mastne a lepili sa spolu...ked struham normalne v inom beznom tak su take suchsie a vtedy sneh krasne drzi...3 davky som vyhodila kym som prisla na to ze to robi ten mixer 😨
@xjakubikovak pridala si vsetky orechy naraz alebo po lyziciach?
@basullinka daka som naraz všetky
Ja na parížske rožky neslaham bielka 😇 zmiešame orechy, cukor, vajcia, trochu múky a sup to na plech... Minulý rok som robila tento slahaci recept a roztekali sa mi na plechu. Ja sa mordujem s vreckom zdobiacim 🙈 som ho vyhodila a lyžicou napatlala krém na to...
tak už len daj na plech a sprav z toho rezy...
@xjakubikovak tak to bude tym, do bielkov sa musia suroviny ako kokos, orechy zlahka a postupne najlepsie po lyzicach primiesavat
Akurát som ich dopiekla ... 🙂 Najprv som šľahala čisté bielka, potom pridala cukor a zasa šľahala cca 5 - 7 minút a potom ešte nad parou kým sa nevytvorila hustá, lesklá masa a až potom som pridala orechy.