Smotana na šľahanie 33%

11. apr 2024

Ahojte, v sobotu som pouzila asi stvrtku do varenia a je v ladnicke ale teda otvorena uz od soboty. Ten oranzovy kelimok, ako jogurt. Myslite, ze ju este mozem pouzit?

metoyou4
11. apr 2024

Áno môžeš,vôbec sa nemusíš báť.

anshelia
11. apr 2024

Jasné, že ju môžeš použiť. Keby nebol internet a fóra, čo by si urobila? To už zdravý sedliacky rozum nikto nemá 🤔

luliu
11. apr 2024

Ja by som už nepoužila, 5 dni otvorená......

metoyou4
11. apr 2024

@luliu určite môže a na 100% je dobrá

autor
11. apr 2024

@metoyou4 neviem to ja sa mliecnych vyrobkov celkovo bojim

luliu
11. apr 2024

@metoyou4 a čo všetko bude už súčasťou ..... Mňa presviedčať nemusíš, ja mám svoj názor, ty svoj

diewcatqoo
11. apr 2024

Do varenia by som ju pouzila. Ale na slahanie do kolaca nie.

daniela2202
11. apr 2024

Jasné že môžeš, vieš koľko je tam chémie? ....aj o mesiac 😂😂😂

fido69
16. apr 2024

@daniela2202
No povedz mi koľko chémie je v čerstvej smotane... 🤔

daniela2202
16. apr 2024

@fido69 ty mi najskôr definuj pojem "čerstvá smotana" a kde si sa k takej dostala 😂👉

fido69
16. apr 2024

@daniela2202 Koľko chémie je v kelímkovej smotane. Prosím pouč ma 🤔

daniela2202
16. apr 2024

@fido69 už len kelímok je čistá chémia... ďalej ani nemusím ..

fido69
16. apr 2024

@daniela2202 Len mi to pekne rozveď. Som hodne zvedavý chlap. 😉

daniela2202
17. apr 2024

@fido69 ale ideš.... že chlap 😂😁😂

fido69
17. apr 2024

@daniela2202 Normálne si priznaj, ze si sa mýlila a že je to obyčajná "čerstvá" pasterizovaná smotana. 😉

Je to základná potravina ako mlieko. Ja som na konzervanty a chemikálie v potravinách hrozný pes... 😉

renatik91
17. apr 2024

Uvar v jednom hrnci segedín - potom dávku rozdel do dvoch hrncov. Do toho hrnca, z ktorého bude jesť manžel (alebo svokra) nalej tú otvorenú smotanu, do druhého nalej sebe čerstvú. Jednoduché riešenie, všetci spokojní. 😀

daniela2202
18. apr 2024

@fido69 som sa zmýlila.... je to " obyčajná " šĺahačka..... s karagénanom ....😁😚

simca06022011
18. apr 2024

Vyskusaj ci je dobra a použi.

luliu
18. apr 2024

@daniela2202 píšeš hlúposti a ešte si arogantná ..... Žiadna chemia

fido69
18. apr 2024

@daniela2202 Tak som si pozorne prečítal zloženie smotany 33% a máš pravdu. Na moje prekvapenie tam skutočne pridávajú karagénan. 😳
Pridava sa ako emulgátor, aby sa smotana nerozdelila na maslo a vodu.
Pri iných druhoch smotany sa nepridáva (10% na varenie alebo kyslá), lebo to nedáva zmysel.

Takže príjmi moje blahosklonné ospravedlnenie. Môj názor na smotanu sa týmto pádom zmenil a pokiaľ sa dá budem používať radšej maslo. 😚

luliu
18. apr 2024

@fido69 karagenan je z rias, nie je to žiadna chemia, tak zase nerobme bu bu bu

sinusoida
18. apr 2024

@daniela2202 mama kupovala čerstvo nadojené mlieko a do rána sa smotana usadila na vrchu fľaše, to je čerstvá smotana...😀...to už málokto videl.

fido69
18. apr 2024

@sinusoida Keď som bol malý, tak som smotanu na vrchu mlieka priam nenávidel. Teraz keď už som starší tak jej sladkú a krémovú chuť zase milujem. 😉

daniela2202
19. apr 2024

@fido69 😙😙😙👍🖐

daniela2202
19. apr 2024

@sinusoida 👍👍👍

daniela2202
19. apr 2024

@luliu z teba bude dobrá riasa

luliu
19. apr 2024

@daniela2202 píšeš debiliny a keď to zistíš sú 3 možnosti - budem ticho, priznám chybu alebo utocim. Čo si si vybrala ty? Možnosť pre jednoduchších

daniela2202
19. apr 2024

@luliu ČO sa ti zdá debilina ? Konkretizuj, hneď ťa dám do obrazu

luliu
19. apr 2024

@daniela2202 citujem: vieš koľko chémie je v smotane? Zjavne nevies

daniela2202
19. apr 2024

@luliu Milá riasa .... ďalej tam ide etanol , metanol, izopropanol ... ďalej bez komentára 👉🖐