Ahojte, v sobotu som pouzila asi stvrtku do varenia a je v ladnicke ale teda otvorena uz od soboty. Ten oranzovy kelimok, ako jogurt. Myslite, ze ju este mozem pouzit?
Jasné, že ju môžeš použiť. Keby nebol internet a fóra, čo by si urobila? To už zdravý sedliacky rozum nikto nemá 🤔
Ja by som už nepoužila, 5 dni otvorená......
@metoyou4 neviem to ja sa mliecnych vyrobkov celkovo bojim
Do varenia by som ju pouzila. Ale na slahanie do kolaca nie.
Jasné že môžeš, vieš koľko je tam chémie? ....aj o mesiac 😂😂😂
@daniela2202
No povedz mi koľko chémie je v čerstvej smotane... 🤔
@fido69 ty mi najskôr definuj pojem "čerstvá smotana" a kde si sa k takej dostala 😂👉
@daniela2202 Koľko chémie je v kelímkovej smotane. Prosím pouč ma 🤔
@fido69 už len kelímok je čistá chémia... ďalej ani nemusím ..
@daniela2202 Len mi to pekne rozveď. Som hodne zvedavý chlap. 😉
@fido69 ale ideš.... že chlap 😂😁😂
@daniela2202 Normálne si priznaj, ze si sa mýlila a že je to obyčajná "čerstvá" pasterizovaná smotana. 😉
Je to základná potravina ako mlieko. Ja som na konzervanty a chemikálie v potravinách hrozný pes... 😉
Uvar v jednom hrnci segedín - potom dávku rozdel do dvoch hrncov. Do toho hrnca, z ktorého bude jesť manžel (alebo svokra) nalej tú otvorenú smotanu, do druhého nalej sebe čerstvú. Jednoduché riešenie, všetci spokojní. 😀
@fido69 som sa zmýlila.... je to " obyčajná " šĺahačka..... s karagénanom ....😁😚
Vyskusaj ci je dobra a použi.
@daniela2202 píšeš hlúposti a ešte si arogantná ..... Žiadna chemia
@daniela2202 Tak som si pozorne prečítal zloženie smotany 33% a máš pravdu. Na moje prekvapenie tam skutočne pridávajú karagénan. 😳
Pridava sa ako emulgátor, aby sa smotana nerozdelila na maslo a vodu.
Pri iných druhoch smotany sa nepridáva (10% na varenie alebo kyslá), lebo to nedáva zmysel.
Takže príjmi moje blahosklonné ospravedlnenie. Môj názor na smotanu sa týmto pádom zmenil a pokiaľ sa dá budem používať radšej maslo. 😚
@daniela2202 mama kupovala čerstvo nadojené mlieko a do rána sa smotana usadila na vrchu fľaše, to je čerstvá smotana...😀...to už málokto videl.
@fido69 😙😙😙👍🖐
@sinusoida 👍👍👍
@luliu z teba bude dobrá riasa
@daniela2202 píšeš debiliny a keď to zistíš sú 3 možnosti - budem ticho, priznám chybu alebo utocim. Čo si si vybrala ty? Možnosť pre jednoduchších
@luliu ČO sa ti zdá debilina ? Konkretizuj, hneď ťa dám do obrazu
@daniela2202 citujem: vieš koľko chémie je v smotane? Zjavne nevies
@luliu Milá riasa .... ďalej tam ide etanol , metanol, izopropanol ... ďalej bez komentára 👉🖐
Áno môžeš,vôbec sa nemusíš báť.