Ahojte, chcem sa opýtať tých, ktorí máte skúsenosti s pomalým hrncom. Uvažujem o jeho kúpe, no za prvé premýšľam či sa nestane že sa na neho po čase vykašlem a budem mať len ďalšiu miesto zaoberajúcu haraburdu v kuchyni. Zaujíma ma čo v ňom varíte - dočítala som sa najmä o jedlách s omáčkou, polievkach - to by mi vyhovovalo. Tiež by ma zaujímalo či je naozaj pravda že môžem ingrediencie vložiť dnu a nestarať sa - nepripáli sa, nevykypí, samo sa vypne. Tiež si všímam, že niektoré majú možnosť nastaviť si teplotu, niektoré majú len 2-3 režimy nastavenia, nie konkrétne stupne, tak neviem čo je lepšie. Ďakujem za odpovede, rady, tipy 🙂
@alisaela Ďakujem Ti za odpoveď 🙂 A stačia Ti tie 3 režimy nastavenia teploty? Podľa čoho vieš, ktorú nastaviť?
Iba tak pocitovo od oka😄. Alebo podľa receptov. Mám dieťa, čo ma rok a pol, takže ak sa to trošku rozvarí, nevadí. Väčšinou dám na úvod high, nech sa rýchlejšie zohreje a už keď začne prebublavat pomaličky, tak prepnem na low. Dôležité je neotvárať často. Robila som aj celé kura, nebolo chrumkavé, ale zato šťavnaté. Králik bol super. Lebo to proste nevysusis
@alisaela Ďakujem 🙂 A ešte ak môže, z akého materiálu máš tú vnútornú nádobu?
zveziem sa, uz nejaku dobu nad nim uvazujem
Myslím, že by to mala byť kameninova 🤔 je veľmi ťažká, dá sa dat aj do umývačky aj do rúry, keď treba čosi pripiecť.
Pomalý hrniec CrockPot SCCPBPP605
@alisaela inak minule som niekde čítala, že prepínať z high na low nemá zmysel,pretože ide stále o tú istú teplotu varenia a rozdiel je len v tom, ako rýchlo sa na ňu hrniec vyhreje.
@alisaela a teda v tejto kameninovej sa mäsko zatiahnúť nedá, tak?
@veronikap91 je to možné. Ale tak tak využívam to rýchlejšie nahratie.
@bombulka1987 noo on sa nahrieirva relatívne pomaly a nikdy to nedosiahne vysokú teplotu, takže napr hovädzie väčšinou zatiahne na panvici, poprasim múkou a potom preložím. Ale väčšinou tam aj tak iba nahádžem všetko a neriešim.
Ja som kúpila, nepoužívam každý deň ani každý týždeň, ale neľutujem. Napríklad na mäsové vývary oveľa lepšie ako klasický hrniec. Akurát by som si teraz vybrala taký, v ktorom sa dá už aj mäso zatiahnuť. Lebo na niektoré recepty to proste treba. Super na hovädzie ragú, sviečkovú a tak. Ja mám crockpot ma iná high, low, warm a nastaví sa čas.