Poradte slávnostné menu na 2 sv.vianocny.
Ide o to ze prídu svokrovci a nechceme ich s manzelom hostiť jedlom z 24. Ktoré ja ani nebudem variť lebo 24. Nie sme doma.
Chceli by sme im ponúknuť niečo ľahšie aj na trávenie aj na prípravu. Rozmýšľam ze slepačí vývar. A ryžu s nejakým mäsom.. len to bude asi všedné.. ďakujem za rady
@evamarek77 Áno to je také ľahšie jedlo 😉😀
@evamarek77 Juuj ale by som si dala 😋👍
@evamarek77 to mame dost často a fakt je to tazsie a zas kapusta
@evamarek77 ale napadlo ma co tak kačka s ryžou.. 🙂 to je také čínske
@evamarek77 to je lepšie🙂
Ja by som spravila kuracie /bravčové na prírodnom, ryža,hranolky ,zeleninový šalát ;)
A ja budem uplne mimo, ale ja by som ich vianocnym jedlom ponukla... Ak teda, nejake budete mat doma, kedze 24 ste prec... Lebo ja napr strasne rada ochutnavam ine vianocne jedla, ako tie svoje. Chcem ochutnat kazdu macanku v okoli (miesto kapustnice je casto na vychode hubova macanka), porovnat zemiakovy salat a dat si bobalky... A kebyze ste sa ich spytali, co by chceli oni? Predsalen su to rodicia jedneho z vas, a asi mate iny, ako formalny vztah, tak sa kludne mozte dohodnut, co by mohlo byt na jedenie. (A mozno donesu aj sami zo svojho, nech si date z ich hory salatu alebo z ich kapustnice)...
Zas vyvar a maso s ryzou by som nenazvala slavnostne menu. Skor taka bezna strava slovenska co mas aj v bufete pri dialnici . Neni na tom nic zle ale slavnostne tiez nie 😉
@lopka1313 no áno vianocne jedlo bude to čo donesú oni. Viem ze oni až tak veľmi neochutnavaju radi iné. Pred rokom som im spravila to čo som jedovatá doma, hubovu polievku, vianočnú ružu a ryžu s hranolkami. A bobalky.. a nejak ich to neocarilo. Chcela som im ponúknuť niečo iné než to čo donesú.. a zas viem variť v malom aj oni donesú len toľko koľko im poviem.
@jajanka31 ja by som spravila telacie saltimbocca - toto je extra lahky recept, alebo jelenie ragu s brusnicami a ryzou alebo zubaca, ci halibuta. Toto su u nas slavnostne jedla napr.
@jajanka31
Skus nieco netradicne co je stale light neviem co mate radi ale taky losos marinovany javorovym syrupom mas raz dva ( nemam rada lososa no ked to urobim pre mamu je 😍) pre mna je ryza taka nudna jedine ze to sushi 😊Skus pecene zemiaky so zeleninou roastovanu brokolicu s Parmesan., a ten slepaci vyvar je fajn tiez len hodis vse do hrnca.
@jajanka31 ten losos na masle a zemiakova kasa je spravene raz dva... a chuti snad vsetkym...svokre sprav smazeny syr 😂
@anjelicek26 syru by sa skôr potešila moja mama.. svokra je dosť vyberava .. ona by jedla niečo také co ešte nejedla niečo zaujímavé a to každý deň.
Tak urob co chuti tebe svokre zda sa neulahodis 😉
A jej vygoglum nejaké zaujímavé predjedlo.. ak máte nejaký navrch uvítam
@jajanka31 vývar je vždy super. Ja som jedla panenku v slanej palaninke s omáčkou, ozdobené zeruchou. Chuťovo výborne aj to pekne vyzeralo.