Slané koláčiky a jednohubky

janinah
29. sep 2013

Dievčatá,potrebovala by som napiecť na jednu oslavu aspoň 3-4 druhy slaných koláčikov,poprosím recepty,viem si aj vygooglovať,ale potrebujem od vás poradiť aké robiť,aby boli aj po 3-4roch dňochj od upečenia ako čerstvé,nemôžem ich robiť na poslednú chvíľu,nepostihám.Niektoré ak postoja,tak to už nie je ono,tá chuť. Vďaka.

drobec89
3. okt 2013

Ahoj, vyskúšaj Bazalkový twister... http://najrecept.sk/2013/08/bazalkovy-twister/

zita19
6. okt 2013

Mam jeden odskusany, peciem pred Vianocami ak sa nezjedia vydrzia az do noveho roku.
250 g margarinu na pecenie, 250 g tvarohu (ale tu si mozes vybrat pokonbinovat, tavroh jemny, hrudkovy, syr struhany aky si len vies predstavit vratane nivy, bryndza. Proste das co mas alebo co Ti chuti) 500 g hladkej muky, lyzica soli.
Vyhneties cesto, vyvalkas na 3 - 4 mm a ´prenesies na plech vylozeny papierom na pecenie. Povrch pomazat mliekom alebo smotanou, posolit a posypat tym co to chuti, struhany sy, mak, paptika, rasca a este posolit. Potom pokrajat alebo na tycinky alebo na stvorceky. Ked sa chces pohrat daju sa vykrajat ś vykrajovatkom rozne tvary a poszypat na plechu. Piect pri 175° do zlatista.
Toto je inac famozne cesto. Tuk, jemeny tvaroh (nie hrudkovy), muka a trosicka soli. Nakrajas na stvorce naplnis dzemom a vrobis satocky. Po upeceni obalit v praskovom cukre.
Takze ked vyrobis par davok s inym "syrovym" zakladom, ine tvary a ine posypanie mas vec vybavenu 🙂
Alebo slane satocky plnene spenatovou plnkou mi teraz napadlo