Dievčatá,potrebovala by som napiecť na jednu oslavu aspoň 3-4 druhy slaných koláčikov,poprosím recepty,viem si aj vygooglovať,ale potrebujem od vás poradiť aké robiť,aby boli aj po 3-4roch dňochj od upečenia ako čerstvé,nemôžem ich robiť na poslednú chvíľu,nepostihám.Niektoré ak postoja,tak to už nie je ono,tá chuť. Vďaka.
Mam jeden odskusany, peciem pred Vianocami ak sa nezjedia vydrzia az do noveho roku.
250 g margarinu na pecenie, 250 g tvarohu (ale tu si mozes vybrat pokonbinovat, tavroh jemny, hrudkovy, syr struhany aky si len vies predstavit vratane nivy, bryndza. Proste das co mas alebo co Ti chuti) 500 g hladkej muky, lyzica soli.
Vyhneties cesto, vyvalkas na 3 - 4 mm a ´prenesies na plech vylozeny papierom na pecenie. Povrch pomazat mliekom alebo smotanou, posolit a posypat tym co to chuti, struhany sy, mak, paptika, rasca a este posolit. Potom pokrajat alebo na tycinky alebo na stvorceky. Ked sa chces pohrat daju sa vykrajat ś vykrajovatkom rozne tvary a poszypat na plechu. Piect pri 175° do zlatista.
Toto je inac famozne cesto. Tuk, jemeny tvaroh (nie hrudkovy), muka a trosicka soli. Nakrajas na stvorce naplnis dzemom a vrobis satocky. Po upeceni obalit v praskovom cukre.
Takze ked vyrobis par davok s inym "syrovym" zakladom, ine tvary a ine posypanie mas vec vybavenu 🙂
Alebo slane satocky plnene spenatovou plnkou mi teraz napadlo
Ahoj, vyskúšaj Bazalkový twister... http://najrecept.sk/2013/08/bazalkovy-twister/