Baby pomoc, u nás v obchode nemali mascarpone ani tvaroh tak mám doma len smotana ňu šľahanie a bielu čokoládu. Je možné urobiť krém do torty? Ak áno tak prosím ako? Ďakujem
@lady_hurts ďakujem, zachránila si ma ❤️
Nie je za čo, nech to vyjde 🙂 hlavne to nechaj potom poriadne stuhnúť v chladničke.
Ja zvarim smotanu, zalejem nou čokoládu, vyslaham do hladká, dám vychladiť, keď treba rýchlo hoc aj do mrazničky a keď je dobre studená ale ešte pastovita vyslaham šľahačom.
alebo sprav ako parížsku šľahačku - smotanu s nalámanou čokoládou zohrievaj až kým sa čoko pekne nerozpustí - pozor, nesmie sa ale variť! potom poriadne vychladiť a vyšľahať ako normálnu šľahačku. Perfektne to drží tvar, netreba žiadne stužovače.
@kandelabra ale dá sa to použiť aj ako plnka do torty napríklad? Ze urobím tak, ako si napísala, natriem na plat torty, naukladám ovocie a ďalší plat? Mascarpone tam nemusím dávať?
@nika23t tiež som s tým plnila aj tortu, je to v pohode. Robila som zo všetkých druhov čokolády a všetky vyšli dobre. Dokonca som raz robila s horkou čoko a zabudla som tam pridať cukor a zistila som to až keď to bolo v torte, bolo to trochu menej sladké ale chutilo to stále dobre, dokonca sestra vravela že keby nepoviem tak by si to ani nevšimla 🙂 Ja dávam na 1 smotanu 1,5 čokolády (asi 200g?) + do horkej aj cukor podľa chuti.
@kandelabra ďakujem veľmi pekne 😊 V nedeľu skúsim urobiť, snad sa podarí 😁
Roztopis čokoládu vo vodnom kúpeli, pridas trochu smotany. Zbytok vyslahas do tuha a nakoniec to spojis dokopy a natries na tortu