Ktoré sladkosti, predávané v obchode, sú najvhodnejšie pre deti a najmenej škodliné? O brumíku som čítala nelichotivé informácie, o Milch schitte tak isto, iné napolitánky nekomentujem. Čo také marina kekse, bebe kekse a špaldové piškoty? Musli sú tiež plné cukru.
Čo napríklad také biotyčinky alebo chrumky z bioobchodu alebo ovocné kapsičky? Ečka sú všade, ale kde ich je najmenej? Občas aj
upečiem keksíky, ale keď dám špaldovú múku, ktorá je zdravšia, tak ich nechce.
@adelia021 prepac, ale zele cukriky je snad ten najvacsi h.oj, co mozes dietstu dat 😳 a zubne kazy zas tak od sladkosti nezavisia...
@anjika44 zdravsia varianta su napr.raw tycinky, popripade take tie oriesky a semiacka v mede, ja teda davam aj susene ovocie, alebo kvalitna cokolada (nie milka a spol) Skus si pomixovat ovsene vlocky a upec z toho, ved spladova muka nie je jedina.
ja davam malemu take tie ryzove chlebiky s ovocnou prichutou, ked uz teda nieco "musim"... taketo nieco: https://www.mojadm.sk/dmbio-ryzove-oblatky-jabl.... aj hipp byvaju. este piskoty su podla mna ako tak ok (aspon v tom, ze neobsahuju stuzene tuky, aj ked je v nich vela cukru)
moj maly vsak ma este len 1,5r, on nevie, ze existuju aj ine veci 🙂
Ja davam aj brumika, aj marinu keksy aj kinder rez a vlastne to, čo mi pride pod ruku. Preboha šak to neje denno denne aby mu to ubližilo a z jedneho brumika sa dietatu nic nestane... 🤦🏻
@anjika44 ja kupujem sušienky od českého výrobcu pekáreň Zemanka,majú vela druhov, sladené rôznymi sirupmi,ryzovym, javorovým, prípadne jablkom.
Ja mam 3 a 5 ročné a sú naučený za obedom kocku korkej čokolády Lindt 72%, okrem toho doma sušené jablká, slivky, z kúpnych piškoty špaldové, celozrnné, a ryžové chlebíky poliate horkou čokoládou, ovocné tyčinky z Dm, také s tou tenkou oplátkou, často im kupujem čerstvo odšťavené šťavy a veľa doma pečiem, kadejaké bábovky, mufiny, perníky...
Kupujem keksiky hame, v lidli bio zo spaldovej muky. Ale davam len kusok sem tam. Este ma cas na sladkosti
ja kupujem malému kapsičky a chrumky od sunaru
@anjika44 nepises vek deti na ake sa pytas. ja normalne detom kupujem sladkosti, orion, sedita, aj brumika kupim, bebe keksy, z jednej sladkosti denne sa naozaj neotravia, co nekupujem su lacne diskontne keksy niekde z polska, cokolady ktore nie su z cokolady a co je pre mna neakceptovatelne su cukriky a zubny kaz na palicke (lizatko).
Doma urobeny popcorn.
Doma urobena zmrzlina (zamrazene popucene ovocie)
snažím sa im kupovať zdravé sladkosti
Tak najlepšie sú myslím doma urobené/ upečené. Ale sladké celkovo treba s mierou, najlepšie čo najmenej, zubné kazy sa vytvoria napr.aj po jedení sušeného ovocia. Ja kupujem mliečny rez, ten je vraj celkom ok, sem tam želé cukríky menej sladené, prip.z dm, ale tie sú drahšie.. špaldové piškóty, ovsené sušienky, chrumky dinosaury..