Ahojte, akurát dnes som robila domáci žihľavový sirup (cca 60 rastliniek, 2kg cukru, 20g kyseliny citrónovej, 3 citróny nakrájané na kolieska). Ak s ním máte niekto skúsenosti, ako dlho vám prosím vydržal bez sterilizácie? Nesterilizovala som ho nejak špeciálne, iba som ešte horúci sirup naliala do fliaš a zaváraninových pohárov a poháre som otočila hore dnom. Fľaše som neotáčala pretože by pretiekli a vyliali by sa. Skladovať ho idem asi v chladničke ale neviem ako dlho mi vydrží a nezkazí sa.
@ninanaterova ja pouzivam tiez tento recept, akurat davam viac kyseliny, lebo manzelovi je prilis sladky a nesterilizujem, ani neobraciam dnom a este sa nepokazil. Vydrzi, ale neviem kolko, dokedy sa nevypije :D skladujem v pivnici, tam je tak 13 - 15 stupnov.