Ahojte kuchári a kuchárky 🙂
Chcela by som vedieť či už niekto z vás skúšal pripraviť túto tradičnú a deckami i dospelakmi milovanú dobrotu aj ináč, nez klasickým vyprazanim...
Už som počula zopár tipov na "peceny" vyprážaný syr či rezne.... Prípadne ak poznáte iné podobne vylepšenia receptov, sem s nimi 🙂
@yennn ja som robievala tak, že som dala 2 krajce chleba na tanier vedľa seba, bol to ako podklad na pizzu, "opizzovala" som to čo dala chladnička a zaliala dvomi roztrepanými vajíčkami a dala na cca 3 min. do mikrovlnky... niekedy aj samotný chlieb s vajcom bez prílohy... 😉
ja tiež pečiem syr,rezne,karfiol,file-obalene v klasika trojobale,no veru chlieb vo vajicku som neriesila.Chleba aj rozky vo vajicku robim na oleji a neviem ci by to slo niak inak-jedine ten chleba alebo pecivo do vajicok rozmrvit-spravit take chlebove fasirky a tie upiecť...
@cicimotinka veru aj taketo opekance robíme a hlavne po vikende ked v chladnicke ostane z kazdeho rožku trošku 😀
chlieb vo vajičku stači ak do vajička dáš trošku oleja a rozhabarkuješ a potom chlebik obališ (my obalujeme na kružky pokrájane rožky, sendvič chlieb ale aj knedla ak zostane) a hodiš na rozhoručenu panvicu ktorá je bez oleja ale treba to potom rýchlejšie otočiť ja pridávam tak 2dc oleja aj do palacinkoveho cesta alebo k zemiakovým plackám cukine ked robim placky vtedy na panvicu žiaden olej nedávam.
ja na oleji nerobim vobec, iba na suchej teflonovej panvici 😉
ja si chlieb obalim vo vajicku a dam do truby,potom otocim na druhu stranu a dam nan este sunku a syr a dam to este na chvilu zapiect,chlieb davam na silikonovu podlozku tak to netreba mastit
ja som dnes robila palacinky z cca 1,5 litra mlieka, sprcla som do cesta asi za lyzicu oleja a za dalsiu lyzicu som pouzila na natieranie panvice - dam si ho do misky, do toho servitku alebo pierko a pred kazdou palacinkou panvicu len pretriem...
@mummy01 tak to od teba odkukalo maggi tie nugetky , co das zapiect ;-D
tiez robim jogurtove rezne, okrem cesnaku davam do jogurtu este trochu horcice a vegety a jedno vajicko.... ale dat to piect ma nikdy nenapadlo, dik za tip 😀
Ja si rozhabarkujem vajicka, niekedy pridam trosku mliecka (zda sa mi byt potom chlebik makksi), nakrajam si chlebik na kocky a namocim do vajicka. Na panvici roztopim trosicku masla a vylejem vajicka s chlebom na panvicu a supnem do rury zapiect a potom nakrajam na trojuholnicky...je to rychle a jednoduche a mam cas, na nieco ine, ked sa to pecie v rure a nemusim pri tom stat 😉 ...
vcera som skusila v trube ten chlebik vo vajci ,aj so salamou a syrom ,a rozhodne uz sa nevratim k panvici ...ziaden smrad doma ...z vyprazania ,je to rychlo plny plech ,a mozem sa venovat deckam nestriehnut ci pri vyprazani ked sa mi motaju v kuchynin nieco prskne ...a chutili uzane ..aj moj vyberavy syn 4 r povedal dobry chlebik...
ano a este aj to teplo odradza od varenia ..ale toto je rychle ..to korenie vyskusam ..ak sa robil len vo vajci bez syra davala som majoranku ..a piekol sa na panvici ..
svokra na normalnom plechu ja na silikonovej podlozke
@yennn no na chlieb vo vajci recept nemam ale robim rezne kuracie,napacovane v bielom jogurte s cesnakom,obalene v chipsoch alebo cornflaeksoch a upecene.Tie su vyborne.
Bezne peciem aj fasirky,mäsove aj zeleninove.