Idem sa spytat či tu nahodou nie je niekto kto robil cookies podľa tohto receptu : https://varecha.pravda.sk/recepty/prave-americk...
Podarili sa? Na čo si davat pozor?Pretoze v komentoch sú aj chvály ale aj kritika že sa cesto zdrclo.
A mozno hlúpa otazka ale maslo ma byt asi len mäkké v celku vsak,Ako napr do medovnikov? A miešať to ručne alebo mixerom?
Maslo nie rozpustené, to ti zmení konzistenciu cesta. Vyber ho z chladničky a nechaj tak 30 minút zmäknúť a potom vyšľahaj s cukrom. A guličky dávaj trošku ďalej od seba, lebo oni sa pri pečení "rozlejú" na tie cookies. Držím palce, pošli potom foto výsledku 🙂
@yvanielka a teda miesat to mixerom?
Áno, ale vajcia zašľahaj na nízkych otáčkach a tiež nech sú izbovej teploty. Potom sa ti to "nezdrcne"
Kludne daj aj roztopene maslo, robim to tak bezne, cesto konzistenciu nezmeni, len ho daj este na 10-15 minut do mraznicky. Idealne by malo byt cesto na cookies v chladnicke cez noc (ako kazde maslove cesto), tym sa ti aj chute lepsie prepoja, ale ak ich chces mat hned hotove, pomoze aj mrazak na chvilku. Este jeden tip: ak by si sa predsa len rozhodla hodit to do chladnicky, urob si z cesta taky sulec ktory vychladnuty iba nakrajas na platky a poukladas na plech. nemusis robit gulicky a budes ich mat rovnakej velkosti
Ja robím podľa receptu.maslo si večer vyberiem z chladničky a na druhý deň robím.ked zabudnem dávam ho cca 30s. Do mikrovlnky musí byť mäkké.tieto cookies sú asi najlepšie ako som jedla.ale ja dávam trošku menej cukru pre manžela sú veľmi sladké.coko dávam do cesta aj na vrch.vidlickou ich nepopučim.oni sa samé pekné roztecu na placku kôli maslu.vyberam ich z rúry hneď ako začnú trošku z krajov hnednúť
Teraz prave rozmyslam, že mozno skôr rozpustene maslo 😩poraďte prosím, ešte nie som úplne skúsená gazdinka