Ahojte žienky skúsene gazdinky. Keď robím segedín už cez dve hodinky a masko ( bravčové plietli ) je už skoro čierne ale stále tuhé , zrejme bolo mäso staré že ? Prepáčte za anonym ale sama sa hanbím za takúto otázku . Mne sa zdalo už surové to mäso dáke tmavé .. 😭
Nie je pripalene? Inak si neviem vysvetlit ako moze byt tuhe a cierne 🤷♀️
Naozaj bravčové?
Za mňa varíš hovädzie. Bravčové by už dávno bolo hotové. Segedín z hovädzieho to som este nikdy neskúšal.. 🤔
Odfoť
neodlisit bravcove od hovadzieho, to uz chce iny level ... No ale nevadi, ak ti to bude chutit, bude to fajn. Mozno to praso zabehlo velku pardubicku pred tym nez sa ti z neho dostalo a proste bude treba byt viac trpezlivy .... ale tmave bravcove je po par minutach VZDY spravene a make.
Ako si ho robila doteraz? Ak je naozaj bravčové, nemá dôvod byť čierne.
Ale teda 2 hodiny som to nikdy nevarila.
Určite je to bravčové , pliecko konkrétne z lidla . Pošlem vám foto
@egonsk každý sa učí... tiež som kedysi nerozoznala mäso a som nechápala ako to niekto dokáže... časom to zvládne každý.
A čo je na tom zlé?
Vyzerá úplne normálne.
Ďakujem vám všetkým , predsa len to stredne masko je fakt skoro čierne, ja si osobne myslím že lidl mal nejaký výpredaj ( bolo aj v akcii ) že to bola nejaká stará várka ktorej sa potrebovali zbaviť . Asi najlepšie fakt kupovať mäso v poctivých masiarstvach . Aj keď neviem aké je fakt dobre v Bratislave
Nevarila si to mäso náhodou hneď od začiatku s kyslou kapustou? V kyslom sa ti nikdy poriadne nedorobí mäso, resp to trvá strašne dlho. Zistila som na svojej chybe, keďže som 1x robila segedin a kapustu som dala hneď po zarestovaní mäsa. Teraz dávam až úplne ku koncu.
A ako si ho pripravovala? Lebo mne sa toto stávalo keď som začínala variť a chcela som dusiť mäso vo vlastnwj stave ale nepodlievala som ho dostatočne a tým pádom sa akoby zvrchu uskvarilo, zoschlo a stále bolo tuhé.
Pliecko má svetlé I tmavé mäso, to je v poriadku. Ale teda je to tmavo červené, nie čierne. Výpredaj majú z dôvodu spotreby, to na dĺžku varenia vplyv nemá. Aký postup varenia si mala? Kyslá kapusta sa dava, až je mäso mäkké.
určite je to mäso bravčové? lebo tmavé mäso býva hovädzie a to sa robí bežne aj 2 hod.
bravčovina je vždy hotová za hodinu...
jedine žeby si to mala zo súkromného chovu od nejakého hospodára ktorý ti predal mäso zo starej min. 4 roč. ošípanej.