Skoro čierne mäso pri varení segedínskeho

22. sep 2024

Ahojte žienky skúsene gazdinky. Keď robím segedín už cez dve hodinky a masko ( bravčové plietli ) je už skoro čierne ale stále tuhé , zrejme bolo mäso staré že ? Prepáčte za anonym ale sama sa hanbím za takúto otázku . Mne sa zdalo už surové to mäso dáke tmavé .. 😭

deti95060810
22. sep 2024

určite je to mäso bravčové? lebo tmavé mäso býva hovädzie a to sa robí bežne aj 2 hod.
bravčovina je vždy hotová za hodinu...
jedine žeby si to mala zo súkromného chovu od nejakého hospodára ktorý ti predal mäso zo starej min. 4 roč. ošípanej.

nelca84
22. sep 2024

Nie je pripalene? Inak si neviem vysvetlit ako moze byt tuhe a cierne 🤷‍♀️

gribka1
22. sep 2024

Naozaj bravčové?

fido69
22. sep 2024

Za mňa varíš hovädzie. Bravčové by už dávno bolo hotové. Segedín z hovädzieho to som este nikdy neskúšal.. 🤔

tim23
22. sep 2024

Odfoť

egonsk
22. sep 2024

neodlisit bravcove od hovadzieho, to uz chce iny level ... No ale nevadi, ak ti to bude chutit, bude to fajn. Mozno to praso zabehlo velku pardubicku pred tym nez sa ti z neho dostalo a proste bude treba byt viac trpezlivy .... ale tmave bravcove je po par minutach VZDY spravene a make.

patka06
22. sep 2024

Ako si ho robila doteraz? Ak je naozaj bravčové, nemá dôvod byť čierne.
Ale teda 2 hodiny som to nikdy nevarila.

autor
22. sep 2024

Určite je to bravčové , pliecko konkrétne z lidla . Pošlem vám foto

deti95060810
22. sep 2024

@egonsk každý sa učí... tiež som kedysi nerozoznala mäso a som nechápala ako to niekto dokáže... časom to zvládne každý.

autor
22. sep 2024

Dúfam že je to dobre vidno. Naozaj je to bravčové a naozaj sa varilo dve hodiny a kludne by ešte zvládlo 😀

tim23
22. sep 2024

A čo je na tom zlé?

patka06
22. sep 2024

Vyzerá úplne normálne.

autor
22. sep 2024

Ďakujem vám všetkým , predsa len to stredne masko je fakt skoro čierne, ja si osobne myslím že lidl mal nejaký výpredaj ( bolo aj v akcii ) že to bola nejaká stará várka ktorej sa potrebovali zbaviť . Asi najlepšie fakt kupovať mäso v poctivých masiarstvach . Aj keď neviem aké je fakt dobre v Bratislave

suzy2508
22. sep 2024

Nevarila si to mäso náhodou hneď od začiatku s kyslou kapustou? V kyslom sa ti nikdy poriadne nedorobí mäso, resp to trvá strašne dlho. Zistila som na svojej chybe, keďže som 1x robila segedin a kapustu som dala hneď po zarestovaní mäsa. Teraz dávam až úplne ku koncu.

lucinka12356
22. sep 2024

A ako si ho pripravovala? Lebo mne sa toto stávalo keď som začínala variť a chcela som dusiť mäso vo vlastnwj stave ale nepodlievala som ho dostatočne a tým pádom sa akoby zvrchu uskvarilo, zoschlo a stále bolo tuhé.

ekira1
23. sep 2024

Pliecko má svetlé I tmavé mäso, to je v poriadku. Ale teda je to tmavo červené, nie čierne. Výpredaj majú z dôvodu spotreby, to na dĺžku varenia vplyv nemá. Aký postup varenia si mala? Kyslá kapusta sa dava, až je mäso mäkké.