Baby koľko vydrží kurací vývar v chladničke ?
A spýtam sa je možné skladovať napr v mrazáku ? Robíte to tak niekto ?
Lebo doteraz som polievky moc nevarila a skúšam nové recepty a do veľa iných polievok alebo aj jedál ide napr zeleninový vývar a nechce sa mi vždy aj ten robiť ešte navyše. Tak žeby som len rozmrazila ....len neviem či to nestratí chuť napr
ked mi zostane vyvar, prelejem cez sitko do zavaraninovej flase a dam do mrazaku, podla mna v pohode vydrzi 🙂
Chut nestrati len ho preced predtym nez ho das do mrazaka🙂
Bezne si mrazim silny vyvar...v chladnicke mqx dva dni, potom ho uz vyhadzujem
@isadoraisa ešte ti nepraskla sklenená fľaša v mrazáku?🤔
@deti95060810 u nás cca rovnako, nechávam Max 3 dni, ak sa nezje skôr
@skeblicka77 nie, ani som nevedela, ze by mohla popravde, neodkladam to predsa horuce alebo teple.
@isadoraisa veď to je jasné, že studené a ty si nikdy nevidela "roztrhnute" sklenené fľaše z mrazu?
@skeblicka77 Kým som si na takéto veci nekúpila plastové dózy, používala som poháre na zaváranie. Tie nesmú byť úplne naplnené. Zamrznutím tekutina zväčší objem, preto, ak je doplna, praská. Ak má priestor, nič sa nestane. Nič mi nikdy neprasklo.
ja bežne mrazím zvyšný vývar aj hotové polievky. Pri mrazení v pohári treba dávať pozor aby bola cca 3 cm od viečka, lebo keď zmrzne zväčší svoj obsah a vtedy môže prasknúť pohár. Rozmrazovať pri izbovej teplote, lebo aj tu hrozí prasknutie hľaše, keby sa dala do horúcej vody rozmraziť. Inak polievka ak sa v pohári zasterilizuje vydrží aj chladničke dlho. Teraz som videla v Bille predávať takéto sterilizované vývary s dátumom spotreby až 1 rok, ale to by som asi už nejedla.
Keď mi zostane vývar a viem, že sa už nezje, ešte raz ho prevarím, nechám vychladnúť, precedím a dám v menších dózach zamraziť. Už to ako polievku nejeme, ale do omáčok, gulášu atď. sa to použije.
V nejakom bio obchode predávali chladený vývar. Podľa zloženia neobsahoval konzervanty. Čiže bol iba zavarený. Záruku to malo 30 dní.
Odvtedy precedím vriaci vývar do skleníc, utiahnem viečko a po vychladnutí skladujem v chladničke. Zvyčajne spotrebujem do 2 týždňov, ale aj po mesiaci bol ešte dobrý. Dlhšie nikdy neostal. Pridávam do všetkých polievok a omáčiek.
Vždy po uvarení precedíme a odkladám čistý, či do chladničky alebo mrazničky. Zeleninu, mäso skladujem osve. V kľude vydrží dlho. Koľkokrát ešte vo štvrtok urobím z toho nejakú inú polievku.
Ja varim tak na 2 dni, potom by som to uz nejedla. Maso, zeleninu a slize mam v dozach osobitne v chladnicke. Ak vidim ze mam vela tak mrazim do takeho uzatvaratelneho sacku. Odoberiem to hned po vychladnuti, ked davam do chladnicky.
@skeblicka77 oni sa nerozbiju z mrazu samotneho ale preto ze voda mrazenim zväčšuje objem a tým pádom sa už obsah do fľaše zrazu nezmesti
@isadoraisa tiež si myslím ze si mala doteraz šťastie, je to dosť časté
Ja ho hneď po dovarení dám do fliaš, po vychladnutí do chladničky a väčšinou do pár dní zjeme, ale vydrží oveľa dlhšie.
robievam narazovo velke mnozstvo vyvaru z hovadzich kosti a zeleniny, precedim, naporcujem do sklenenych nadob vhodnych na zmarzenie a zamrazim.
Zväčša robím velky hrniec ,tak ešte horúci vývar zatváram hned do fliaš a po vychladnutí do chladničky a v pohode aj na dva týždne viac u nás nevydrží ☺️, a nikdy nebol pokazený . Rovnako som zatvárala aj guláš a kapustnicu . Veľmi mi to vyhovuje, nezaberá to toľko miesta v chladničke ako hrniec a v podstate je to už nadavkovane , už iba vyliať do taniera a zohriať v mikrovlnke 👍
Vzdy varim vela vyvaru a cast odkladam do mrazničky. U nas je polievka kazdy den, cize ak nestiham, ta z mraznicky plus halusky alebo slize a mam super polievku. Inak ak ju drzis zvlast od sližov/zeleniny/masa tak v pohode od nedele ju jeme este aj vo stvrtok. Piatok uz radsej nie.
v nedeľu uvarím vývar a je dobrý ešte aj v stredu...