Ahojte pekarky,
dajte tipy ako skladujete v byte vianocne pecivo. V dome sme mali vzdy kopec miesta, aj chladnejsie miestnosti a pecivo/kolace sa skladovali tam. V byte ako? Len v chladnicke? Alebo davate aj mraziak/balkon?
Peciem, peciem, ale netusim kde to idem davat, ked vsetky pekne nazdobim a uz nebudu moct byt jeden na druhom poukladane.
Vacsinu mam na balkone v papierovych krabiciach
Ahoj 🙂 davam na balkon. Do chladnicky nevojde nic. Su ok.
@lindous
@viestta
@lubkovaandrejka okej, bala som sa ci to nenavlhne. Ale ked mate dobru skusenost, tak ich tam supnem tiez. Vdaka
Nemas staru dobru "potravinovu skrinu"? Ja tam mam zimu ako v chladnicke.
Urcite nie v papierovych skatuliach. Minuly rok som kupila od znamej, krasne zabalene v papierovej krabicke, previazane stuzkou s venovanim. Boli uplne vysusene, kokosove jeze chutili ako karton, takze skoncili ako dekoracia na stole a po Vianociach isli do kosa. 30E zbytocne investovanych.
Uskladni ich v plastovej nadobe.
Za mnabalkon nie,teplota tam moze byt aj minus 5 aj plus 10 a ked sa to strieda,zakuskom to neprospieva,balkon iba na kratkodobejsie uskladnenie
@kristina82 kam teda?
Ked si byvala u rodicov, ako mama skladovala?
Ja mam v spajzi v plastovej a kovovej doze a splesniviet za dva tyzdne nestihnu.
Ja dávam na balkón do papierovej krabice a tú ešte šupnem do fólie. Nestihnú sa vysušiť, ani splesnivieť, spapajú sa.🙂
kremove na balkon alebo chladnicka, suche dam do plastovej dozy prebalim foliou aby neobschli a nenavlhli a sup hore na linku a 24 uz davam normalne len do papierovej krabice, lebo odvtedy ich uz normalne vyberam na stol 🙂 do 24 ich vzdy drzim v suchu, neznasam vysusene, alebo mokre stare suche kolace 🙂
Do chladnicky,ano viem ze malo miesta aj ja mam s tym problem,tiez byvam v byte.ako aj na balkone som mavala ale raz boli vykyvy teplot dost vysoke a citila som to na tych medovnikoch taku inu chut.pri stabilnejsej teplote davam aj ja na balkon.a tohto roku som piekla medovniky a lineckr ptedvcerom aby som sa vyhla dlhodobemu skladovaniu,ale zasa vela kolacov uz nepeciem,neptehanzm to,dam este crinkles 2 druhy a nejaky klasicky kolac naplech a dost.my velmi tie suche vianocne neoblubujeme.ale tohi roku nie su tske teploty ze minus 10 ale celkom sa to drzi stabilne.
@kornelies v detstve sme mali “letnu kuchynku”, ktora sa v zime nevykurovala, bolo tam okolo 8 stupnov a kolace sa skladovali tam. Cize cela miestnost velka + tam bola aj druha chladnicka na kolace/ oslavy. Uplne idealne na skladovanie kolacov, pekne kazdy druh bol na svojej tacke, nikdy sme neukladali kolace na seba.
Nemáme napečené veľa takého čo musí byť v chlade, ale keď hej tak na balkóne, nemrzne nám tam 🙂