Skladovanie mrkvy

29. máj 2024

Ako skladujete mrkvu a koľko vám vydrží? Ja ju večne vyhadzujem, lebo v chladničke zmäkne - stáva sa príliš ohybná. V zime ju mám na balkóne. Spajzu nemám 😔

viestta
29. máj 2024

V chladnicke. Kupujem par mrkiev naraz, maximalne kilovy sacok a spotrebujeme ju skor ako sa stihne pokazit

simca06022011
29. máj 2024

Mrkvu, celý zväzok ako je, obalím do vlhkej servítky, dám do sacka, aby trčali konce a normálne do suflika odložím ( na lezato)... rovnako petržlen. Vydrží mi dlho... pripadne balena, napr z tesca v sáčku tiez... nevyberám zeleninu zo sáčkov = ostane gumená.

dominikamacakova
29. máj 2024

Normálne v šuflíku na zeleninu v chladničke. Mám takú chladničku, že by tam zelenina vydržala hádam aj pol roka kebyže ju nezjeme. Keď som kupovala nepranú mrkvu, mala som ju normálne v špajzi v papierovej taške a jediné čo začala robiť bolo to, že začala klíčiť (aspoň som mala ďalší materiál na varenie)

sun_shine_2020
29. máj 2024

Vcelobal a vydrzi dllllllho 😁

danka_gi
30. máj 2024

Do nejakej nadoby dam mrkvu a vodu. Potom to supnem do chladnicky. Fotku mam z internetu. Videla som to ako zero waste tip. Vydrzi naozaj dlho

januska12323
30. máj 2024

Do chladničky do šuflika. Nezmäkne ani nič iné. Máš dobre nastavenú chladničku?

milanemila
30. máj 2024

Osupem a dam do vody do sklenenej dozy, raz za 3 dni vodu vymenim. Mrkva ti vydrzi cerstva a chrumkava takto naozaj dlho. Rovnako to robim aj s petrzlenom, zelerom, cviklou…
Dokonca aj ked uz zgumovatelu mrkvu na den das do chladnicky vo vode, tak znovu “ozije” :D