Ako skladujete mrkvu a koľko vám vydrží? Ja ju večne vyhadzujem, lebo v chladničke zmäkne - stáva sa príliš ohybná. V zime ju mám na balkóne. Spajzu nemám 😔
Mrkvu, celý zväzok ako je, obalím do vlhkej servítky, dám do sacka, aby trčali konce a normálne do suflika odložím ( na lezato)... rovnako petržlen. Vydrží mi dlho... pripadne balena, napr z tesca v sáčku tiez... nevyberám zeleninu zo sáčkov = ostane gumená.
Normálne v šuflíku na zeleninu v chladničke. Mám takú chladničku, že by tam zelenina vydržala hádam aj pol roka kebyže ju nezjeme. Keď som kupovala nepranú mrkvu, mala som ju normálne v špajzi v papierovej taške a jediné čo začala robiť bolo to, že začala klíčiť (aspoň som mala ďalší materiál na varenie)
Vcelobal a vydrzi dllllllho 😁
Do chladničky do šuflika. Nezmäkne ani nič iné. Máš dobre nastavenú chladničku?
Osupem a dam do vody do sklenenej dozy, raz za 3 dni vodu vymenim. Mrkva ti vydrzi cerstva a chrumkava takto naozaj dlho. Rovnako to robim aj s petrzlenom, zelerom, cviklou…
Dokonca aj ked uz zgumovatelu mrkvu na den das do chladnicky vo vode, tak znovu “ozije” :D
V chladnicke. Kupujem par mrkiev naraz, maximalne kilovy sacok a spotrebujeme ju skor ako sa stihne pokazit