Silvestrovské menu

zuzanaa239
29. dec 2024

Čo zvyknete variť na obed/ večeru a ake pohostenie na večer okrem klasiky, plus môžte napisať aj novoročný obed. Ďakujem.

lindous
29. dec 2024

Na Silvestra na obed nič špeci, čo chladnička dala a na čo je chuť, zatiaľ mám v pláne kurací perkelt s hlauškami... večer také klasické pohostenie + polnočná kapustnica a ak sme jej prejedení ešte z Vianoc, tak fazuľovica alebo guláš, ako kedy 😀 na Nový rok dodržiavame tradíciu, že žiadna hydina a ryby, väčšinou a aj tento rok bude sviečková, ale už sme mali aj pečené mäso s knedľou a kapustou alebo panenku s omáčkou 🙂

dskjhfdlkdjhl
29. dec 2024

@zuzanaa239 My si na Silvestra robime sushi.

petronellla87
29. dec 2024

@zuzanaa239 my robíme sviečkovú

deti95060810
29. dec 2024

my na Silvestra a na Nový rok to isté...
hovädzí vývar, mäsová roláda plnená špenátom, zemiaky
šatôčky z lístk. cesta, kokosová roláda, karamelový rez
obl. misa,
kapustnica s mäsom a klobásou

bessie12
29. dec 2024

@zuzanaa239 na Silvestra budú: mozzarellove jednohubky, chlebíčky, plnené vajíčka, sekana s pečivom, spiziky (šunka, kocka syra, zelenina), zo sladkého by som chcela urobiť šamrolky plnené šľahačkou s ovocím a rozmýšľala som aj nad kosickami z lístkového cesta so sunkovou penou.
Novoročný obed možno panenka so zemiakmi pre muža a ja zjem to co budeme mat na Silvestra.

jumama
29. dec 2024

Ja som si z domu nepriniesla nic specialne - nasi si zvykli varit udene a z toho chlebicky na vecer a na novy rok mavali huspeninu - nic z toho som ako dieta nelubila. Moj muz mavali doma tiez udene, ale tiez to nemal rad, dcera tiez, takze si robime nieco obycajne, podla chuti, absolutne nemame tradiciu.

kavasmliekom
29. dec 2024

Na Silvestra a bude aj a nový rok svieckova, karlovarsky knedlik.
A k telke jednohubky s natierkami, deťom piškóta banán piškóta.

lucia13022023
29. dec 2024

My nič špeci. Na obed budeme mat steaky s fazulovymi luskami a pancettou a na večer chystáme pukance a tortilly so syrovym dipom.

bolarazjedna
29. dec 2024

U nás na Silvestra na obed dojedname zvyšky z chladničky, večer klasika - sendviče, jecnohubky syrovo-cesnakové + koláče z Vianoc...... Na nový rok máme vývar z bravčoviny a bravčové mäso na smotane s knedľou a novoročnu tortu s parížskou šľahačkou.
Ú svokrovcov zase na Silvestra na obed je slávnostné menu - Hovädzia plátky na prírodno na hubach, na to volské oko, s opekanými zemiakmi a zeleninovou oblohou. Na nový rok nič speci nevarua, iba sa je to, čo keď predtým.

biba_18
29. dec 2024

kedysi keď chodievali ku nám kamoši s dieťaťom tak som varila na večeru každý rok niečo iné a pre nich exotické, lebo oni varia tradičné jedlá a nič z talianskej, indickej alebo mexickej kuchyne nevaria … teraz zas chodievame my ku kamoške lebo sa rozišla s frajerom tak nech nie je sama - a ona varí kapustu každý rok - či už kapustnicu alebo koložvarsku (tú budeme mať tento rok)… mne by ani nič nebolo treba, lebo milujem jednohubky a tie robím iba na silvestra ☺️

biba_18
29. dec 2024

a novoročný obed - to sme chodili vždy ku svokre - a minulý rok sme boli prvý raz bez obeda, proste sme prišli a nič 😂🤦‍♀️ tak toho roku sa už nenechám obabrať - ale nebude to nič slávnostné, možno aj špagety budú 😂

margotka17
30. dec 2024

@zuzanaa239 môj muž sa rozhodol, či by sme nemohli mať fazulovicu so smotanou a údeným mäsom a opecenou cibulkou s chlebom. Tak bude fazulovica a ešte také mini jednohubky, zopár chlebickov aj nutelovych croissantov.

kittykat22
30. dec 2024

Som tak objedena po celych sviatkoch, ze som zrela dat na stol zeleninovy salat a vodu 😅 na novy rok.