Čo zvyknete variť na obed/ večeru a ake pohostenie na večer okrem klasiky, plus môžte napisať aj novoročný obed. Ďakujem.
@zuzanaa239 My si na Silvestra robime sushi.
@zuzanaa239 my robíme sviečkovú
my na Silvestra a na Nový rok to isté...
hovädzí vývar, mäsová roláda plnená špenátom, zemiaky
šatôčky z lístk. cesta, kokosová roláda, karamelový rez
obl. misa,
kapustnica s mäsom a klobásou
@zuzanaa239 na Silvestra budú: mozzarellove jednohubky, chlebíčky, plnené vajíčka, sekana s pečivom, spiziky (šunka, kocka syra, zelenina), zo sladkého by som chcela urobiť šamrolky plnené šľahačkou s ovocím a rozmýšľala som aj nad kosickami z lístkového cesta so sunkovou penou.
Novoročný obed možno panenka so zemiakmi pre muža a ja zjem to co budeme mat na Silvestra.
Ja som si z domu nepriniesla nic specialne - nasi si zvykli varit udene a z toho chlebicky na vecer a na novy rok mavali huspeninu - nic z toho som ako dieta nelubila. Moj muz mavali doma tiez udene, ale tiez to nemal rad, dcera tiez, takze si robime nieco obycajne, podla chuti, absolutne nemame tradiciu.
Na Silvestra a bude aj a nový rok svieckova, karlovarsky knedlik.
A k telke jednohubky s natierkami, deťom piškóta banán piškóta.
My nič špeci. Na obed budeme mat steaky s fazulovymi luskami a pancettou a na večer chystáme pukance a tortilly so syrovym dipom.
U nás na Silvestra na obed dojedname zvyšky z chladničky, večer klasika - sendviče, jecnohubky syrovo-cesnakové + koláče z Vianoc...... Na nový rok máme vývar z bravčoviny a bravčové mäso na smotane s knedľou a novoročnu tortu s parížskou šľahačkou.
Ú svokrovcov zase na Silvestra na obed je slávnostné menu - Hovädzia plátky na prírodno na hubach, na to volské oko, s opekanými zemiakmi a zeleninovou oblohou. Na nový rok nič speci nevarua, iba sa je to, čo keď predtým.
kedysi keď chodievali ku nám kamoši s dieťaťom tak som varila na večeru každý rok niečo iné a pre nich exotické, lebo oni varia tradičné jedlá a nič z talianskej, indickej alebo mexickej kuchyne nevaria … teraz zas chodievame my ku kamoške lebo sa rozišla s frajerom tak nech nie je sama - a ona varí kapustu každý rok - či už kapustnicu alebo koložvarsku (tú budeme mať tento rok)… mne by ani nič nebolo treba, lebo milujem jednohubky a tie robím iba na silvestra ☺️
a novoročný obed - to sme chodili vždy ku svokre - a minulý rok sme boli prvý raz bez obeda, proste sme prišli a nič 😂🤦♀️ tak toho roku sa už nenechám obabrať - ale nebude to nič slávnostné, možno aj špagety budú 😂
@zuzanaa239 môj muž sa rozhodol, či by sme nemohli mať fazulovicu so smotanou a údeným mäsom a opecenou cibulkou s chlebom. Tak bude fazulovica a ešte také mini jednohubky, zopár chlebickov aj nutelovych croissantov.
Som tak objedena po celych sviatkoch, ze som zrela dat na stol zeleninovy salat a vodu 😅 na novy rok.
Na Silvestra na obed nič špeci, čo chladnička dala a na čo je chuť, zatiaľ mám v pláne kurací perkelt s hlauškami... večer také klasické pohostenie + polnočná kapustnica a ak sme jej prejedení ešte z Vianoc, tak fazuľovica alebo guláš, ako kedy 😀 na Nový rok dodržiavame tradíciu, že žiadna hydina a ryby, väčšinou a aj tento rok bude sviečková, ale už sme mali aj pečené mäso s knedľou a kapustou alebo panenku s omáčkou 🙂