Silvestrovská kapustnica

30. dec 2024

Ahojte idem robit na silvestra kapustnicu, neni to moje prvy krát ale táto varianta bude prvykrat a preto sa chcem spytat na postup, ci mi viete nejaky dat. Ci mam najprv oprazit klobasu alebo nemusím. Kúpila som klobasu do kapustnice v lidli a taktiež údené bravčové stehno to by som chcela nakrajat no neviem ci krajat surove alebo uz keď bude uvarené. A možem tam dať ešte kus karé obyčajné? Alebo mi ta klobasa a stehno bude stačiť. Keby sa našla nejaká milá duša čo by mi napisala nejaky postup 🥹 slivky ani hríby dávať ja nechcem takú robia naši.

zmrzlinka2021
30. dec 2024

Kapustnicu som sice varila naposledny tak pred 5 rokmi (mozno), ale maso oprazit na oleji, pridat kapustu, podusit, doliat vodu a az ked bude vsetko ako tak makke pridat klobasu v celku (trocha ju popichat) a varit ju asi tak polhodinu. Potom len klobasu vybrat, nakrajat na kolieska a vlozit spat do kapustnice. A skoncit varenie 🙂

luccija
30. dec 2024

Každý robí inak, ale ja klobásku krajam na kolieska a opražím pusti lepšie farbu ja najprv uvarim údené a do toho vývaru slaneho spravim kapustnicu
Niekto karé nechce, lebo je suchšie...údené vyberiem a potom vložím do kapusty nakrájane každý má svoj tip nemáš čo pokazit

reenie
30. dec 2024

Ja nič neopražím, vkladám postupne, najprv údene, to sa varí najdlhšie, potom mäso ja dávam koleno, neskôr klobásu a ostatné..ako huby slivky,jabĺčko, kúsok cibule, a keď je všetko mäkké kaustu, keď je dovarené, mäso a klobásu vyberiem a nakrájam.. plus dávam bobkový list, čierne korenie..podľa chuti..

nevenka
30. dec 2024

Ja davam varit do vody udene maso spolu s klobasou, tu popicham kus, skor ju vyberiem, asi po polhodine varenia. Hned davam obarene a scedene huby, rascu, bobkovy list, 1 strucik pokrajaneho cesnaku. Maso vyberiem asi po 2 hodinach varenia, niekedy aj viac necham, ak je take naozaj poctive, udene, nie to predvarene. No a ked je toto hotove, tak dam kapustu a necham varit, kym nezmakne trosku, ale mam rada chrumkavejsiu a na zaver vykydnem este oprazenu cibulku, do ktorej som dala cervenu papriku.
Slivky my nedavame. Ani kyslu smotanu, ani sladku, nic mliecne.

lindous
30. dec 2024

Každý má svoj recept 😅 ja robim cibuľový základ na masti, na to na kocky nakrájané mäso, nechať zatiahnuť, soľ, korenie, drvená rasca, zasypať paprikou, minútku zarestovať, pridám kapustu, podlejem a dám vyvariť klobásu aj údené vcelku, spolu s celým korenim, bobkovým listom a namočenými hubami, na záver klobásu a údené vytiahnem, nakrájam, vrátim, spolu s prelisovaným cesnakom a nechám ešte prevariť, my dávame aj zemiaky, tie v šupke varím vedľa… mamka údené varí zvlášť a podľa potreby dochucuje vodou z neho, keď sme varili v práci, robili sme podľa kolegyne a ta najskôr klobasu na kolieska osmahla, vybrala a na tom robila cibuľový základ atď… keď tam dáš dobre veci, nie je moc čo pokaziť 😊

tibornagy
30. dec 2024

Na cibuľu klobasa pokrajana mäso čerstvé pokrájané chvíľu podusíme paprika červená kapusta zaliať vývarom pridať údené v kuse klobásky a varíme

nikha2809
30. dec 2024

https://www.mimibazar.sk/recept/9821/silvestrov... túto robievam už pár rokov je top.Akurat ze smotanu si dávame až na tanieri