Ahojte idem robit na silvestra kapustnicu, neni to moje prvy krát ale táto varianta bude prvykrat a preto sa chcem spytat na postup, ci mi viete nejaky dat. Ci mam najprv oprazit klobasu alebo nemusím. Kúpila som klobasu do kapustnice v lidli a taktiež údené bravčové stehno to by som chcela nakrajat no neviem ci krajat surove alebo uz keď bude uvarené. A možem tam dať ešte kus karé obyčajné? Alebo mi ta klobasa a stehno bude stačiť. Keby sa našla nejaká milá duša čo by mi napisala nejaky postup 🥹 slivky ani hríby dávať ja nechcem takú robia naši.
Každý robí inak, ale ja klobásku krajam na kolieska a opražím pusti lepšie farbu ja najprv uvarim údené a do toho vývaru slaneho spravim kapustnicu
Niekto karé nechce, lebo je suchšie...údené vyberiem a potom vložím do kapusty nakrájane každý má svoj tip nemáš čo pokazit
Ja nič neopražím, vkladám postupne, najprv údene, to sa varí najdlhšie, potom mäso ja dávam koleno, neskôr klobásu a ostatné..ako huby slivky,jabĺčko, kúsok cibule, a keď je všetko mäkké kaustu, keď je dovarené, mäso a klobásu vyberiem a nakrájam.. plus dávam bobkový list, čierne korenie..podľa chuti..
Ja davam varit do vody udene maso spolu s klobasou, tu popicham kus, skor ju vyberiem, asi po polhodine varenia. Hned davam obarene a scedene huby, rascu, bobkovy list, 1 strucik pokrajaneho cesnaku. Maso vyberiem asi po 2 hodinach varenia, niekedy aj viac necham, ak je take naozaj poctive, udene, nie to predvarene. No a ked je toto hotove, tak dam kapustu a necham varit, kym nezmakne trosku, ale mam rada chrumkavejsiu a na zaver vykydnem este oprazenu cibulku, do ktorej som dala cervenu papriku.
Slivky my nedavame. Ani kyslu smotanu, ani sladku, nic mliecne.
Každý má svoj recept 😅 ja robim cibuľový základ na masti, na to na kocky nakrájané mäso, nechať zatiahnuť, soľ, korenie, drvená rasca, zasypať paprikou, minútku zarestovať, pridám kapustu, podlejem a dám vyvariť klobásu aj údené vcelku, spolu s celým korenim, bobkovým listom a namočenými hubami, na záver klobásu a údené vytiahnem, nakrájam, vrátim, spolu s prelisovaným cesnakom a nechám ešte prevariť, my dávame aj zemiaky, tie v šupke varím vedľa… mamka údené varí zvlášť a podľa potreby dochucuje vodou z neho, keď sme varili v práci, robili sme podľa kolegyne a ta najskôr klobasu na kolieska osmahla, vybrala a na tom robila cibuľový základ atď… keď tam dáš dobre veci, nie je moc čo pokaziť 😊
Na cibuľu klobasa pokrajana mäso čerstvé pokrájané chvíľu podusíme paprika červená kapusta zaliať vývarom pridať údené v kuse klobásky a varíme
https://www.mimibazar.sk/recept/9821/silvestrov... túto robievam už pár rokov je top.Akurat ze smotanu si dávame až na tanieri
Kapustnicu som sice varila naposledny tak pred 5 rokmi (mozno), ale maso oprazit na oleji, pridat kapustu, podusit, doliat vodu a az ked bude vsetko ako tak makke pridat klobasu v celku (trocha ju popichat) a varit ju asi tak polhodinu. Potom len klobasu vybrat, nakrajat na kolieska a vlozit spat do kapustnice. A skoncit varenie 🙂