Ahojte pekáročky. Chcem vás poprosiť o radu... Mám silikónovú formu na pečenie bábovky. Akokoľvek ju zakaždým umyjem, vysuším, poutieram... a klasicky z nej pripravujem recepty s múkou, bez mlieka a vajec... tak mám opakovateľný problém... V jedle cítim divnú pachuť silikónu 😝 , nech robím čo robím... a vždy sa mi potom aj tak divno grgá, tak silikónovo... 😲 Stáva sa vám to tiež?
Už neviem čo s tým... mám tescomácku formu, rada by som ju používala, aj si vychutnávala z nej dobrôtky, no nejde to akosi...
Čo mám silikónové mafinové formičky, tie vždy vysteliem mafinovými papierovými košíčkami a to mi nevadí... ale tá bábovková forma, to je iná sila...
Viete nejakú fintu? Alebo čo potom s tou formou? Snáď ju nevyhodím... nebola najlacnejšia...
🙂)) si podarená
@vilaamalka87 ja som mala tiež silikónovu formu na babovku, nekupovala som ti nikde ,,u čínanov,, praveže to bola tuším tescoma....a mala som non stop problém vyklopiť tu babovku. Proste to tam držalo ako prilepené a hladoši nemaju tolko času čakať kým sa bábovke uráči vypadnuť z formy. Ked som ju preklopila, tak sa mi neraz stalo že spodok odpadol a vrch tam ostal prilepený, skušala som aj iné recepty, vymastiť ten silikon a nakoniec som usudila, že ta forma je na dve veci..na nič a na to druhé 😖 Tiež som mala pocit, ,,tej pachuti,, nie vždy ale stalo sa....No, nakoniec som to vzdala lebo pečenie bábovky bol pre mna už len frustrujúci zážitok. Kupila som si z tescomy tu formu DELÍCIA a maximálna spokojnosť...stojí cca 11 eur...Bez problémov sa vyklopí hned po upečení, dobre vyzerá a bez pachuti.
Mam rovnaku skusenost. Problem vyklopit som nemala nikdy. Ale pri peceni to smrdelo a aj ta babovka mala tu pachut silikonovu. Myslela som, ze to prejde po zopar peceniach, ale pouzila som zo 10 krat a stale ten isty problem. Prestala som pouzivat. Ten puch je podla mna dokaz, ze ten material nie je az taky odolny teplote ako vyrobca tvrdi.
A takisto ako ty mam silikonovu formu na minimufiny a pouzivam bez problemov s papierovymi kosickami.Tiez smrdi ked sa pecie ale mufiny tym nenapachnu. Inak, ten smrad neciti kazdy, moj muz ho neciti, ani svokra, ani kamaratka. Mam dost citlivy nos.
Ja mam silikonove kosicky na muffins ( nekupene na sk) nevystielam nicim, muffins sa daju pekne vybrat, nesmrdi ani pri peceni, necitit v jedle. Podla mna pojde o nekvalitne vyrobky .
@vilaamalka87 Nehnevaj sa, asi preco to smrdi a ma to pachut-no lebo sa pekne pecie umela hmota s tvojou babovkou. Fuj. Nikdy by som za to nevyhodila peniaze a ani v tom nic nepripravovala. Ale "dobru chut". 😉
Ja aj moje sestry používame už roky silikónové formy a bez použitia "doplnkov". Sme maximálne spokojné. Nie je cítiť žiadnu umelinu a všetko sa dá normálne vyklopiť. Dokonca aj moja svokra mala bábovku ako svoju koláčovú "tragédiu" dlhé roky a mala veľa rôznych foriem a receptov a teraz je tiež maximálne spokojná. Asi naozaj ide o nekvalitný silikón a to je, myslím, dôvod na reklamáciu. Treba sa ale držať návodu🙂
Ta moja babovkova je KitchenAid znacka. Mam este dve dalsie, ine znacky. Smrdia vsetky. Tak mi to ako nahoda alebo problem kvality 😕 😕 nepride. Ale vcera som si o tom nieco citala na nete a vela ludi je so svojimi spokojna a nic im nesmrdi. Takze verim aj babam, ktorym sa to osvedcilo. Neviem cim to bude. 😕
ja mam silikonovu formu, nie je to nejaka extra znacka, mne nic nesmrdi, len prvykrta ked som v nej piekla, tak mi niekto povedal, ze nemusim vymastovat a ani vysypavat mukou..., no a mne sa ta babovka tam chytila, nesla vyklopit, take nervy som mala..., tak na druhy krat som vytrela maslom a vysypala detskou krupicou a vysledok bol ok....
@evittam Tak ja som nevedela čo kupujem... všade to vtedy vychvaľovali aké je to dobré, ako to nepáli keď to vytiagneš z rúry a ako sa to krásne vyklopí... a mne sa nevyklopilo ☹ Akurát včera som ju vytiahla čo som ju mala na povale a a si poputuje smeťárom ako suvením... neviem čo s ňou... 😖 A už v nej dávno nepečiem a to ju mám 3 roky... A súhlasím s Tvojím názorom, že sa spolu s bábovkou pečie umelá hmota... niečo sa tam pri pečení uvoľňuje... a trovíme sa ☹(( a že Tescoma...
@vilaamalka87, to necitis silikon ale saponat s kt. si ju umyla. Silikon natahuje pachy. Tak skustu formu vyvarit v octovej vode, ocot likviduje pachy a uz to viac neumyvaj vonavym saponatom. Mne tak smrdeli kosicky na mafiny
@sardinka333 Ahoj sardinka! Ďakujem za Tvoj zaujímavý názor. Vidíš, teraz som si vďaka Tebe spomenula (lebo som mala 3 roky na povale túto nepodarenú formu), že aj ja som mala presne ten istý problém s a to ako píšeš "non stop problém vyklopiť tu bábovku". Presne tak!!! Tiež mi to tam držalo ako prilepené ☹(( A keď som ju aj nechala trochu vychladnúť, tak sa mi rozpadla... úplne sa nevyklopila a presne ako Tebe - spodok odpadol a vrch tam ostal prilepený!!! Jediné čo sa mi tam poradilo bola knedľa v MW... tá šla aj von... ale bábovka za nič na svete... a ešte tá divná pachuť a potom tie silikónové grgy 😖 😖 😖 Ozaj divná pachuť... celkom mi to pokazilo chuť bábovky ☹((
Ďakujem za tipna formu, časom si ju kúpim... 😉
@katka1981 to Katka, dobre som tú formu zakaždým vyumývala aj vyoplachovala... Ale vďaka za tip, skúsim neumývať saponátom. Ale čo mám teraz nové mafinové košíčky, tak tie nenabrali tento pach... Skúsim... ale čo z toho keď je tá bábovková forma nanič a nedá sa z nej vyklopiť bábovka?
@monciky Monči, ja som tiež skúsila vymastiť a vysypať... a nešlo to z nej ani tak ☹(( Nepodarok...
@ruthke Neviem čím to je... katka tu píše, že sa to nemá umývať v saponátovej vode, lebo to vraj naberá pachy... a tá pachuť je vraj pachuť saponátu... ja som však umývala veľakrát len v čistej vode a pachuť som cítila aj tak...
@vilaamalka87 ja som však umývala veľakrát len v čistej vode a pachuť som cítila aj tak...
@zvedavka13 Návodu som sa držala... je to proste nekvalitný výrobok... nie a nie vyklopiť a tá pachuť... v návode je dokonca písané, že raz za čas sa má bábovka jemne potrieť rastlinným tukom... nepomohlo... 😒
@vilaamalka87, zavisi od saponatu. My co sme mali taky z Lidlu tak hroza. Ale teraz pouzivame ekologicky z DM a ten pachy nezanechava
@vilaamalka87 ty nevies co snou?Ja by som do nej zasadila krasne kviety a sup na balkon
@vilaamalka87
Myslim, ze prvy krat pred pecenim som ju vyumyvala saponatom, ale potom uz nikdy. A ten pach a ta pachut zostali stale rovnako intenzivne. Tak zeby to tak dlho zostalo na tej forme po tom umyti? nechce sa mi verit. Ale skusim to s tym octom.
Ja som nikdy nemala problem babovku vyklopit, naopak, vzdy vyzerala dokonale. Len ta pachut.
Vy tie formy niečím mastíte a vysypávate? Nikdy sme to nerobili...Pred tým, než tam nalejem cesto formu vypláchnem studenou vodou, zopár kvapiek nechám vo forme a hotovo. Bábovka ide vyklopiť úplne v pohode a má krásne lesklý povrch, ani cukrovať netreba... Bábovnicu mám síce Taliansku, ale "srnčí chrbát "(3 ks) mám Tescoma a nesmrdí, dobre sa z neho vyklápa a umývam Jarou, nič necítiť. Žiadny zápach.
ako @zvedavka13 preplachnem studenou vodou a nic neriesim viac. nikdy sa mi nic neprilepilo.
pachute ani smrad nemam. mam prave hotove muffiny, pridite okostovat a ovonat 😀
Babenky, ďakujem vám za super komentáre. Ja som nakoniec tú formu nevyhodila a vymýšľam, že ju použijem na niečo iné... v rúre na pečenie sa mi neosvedčila... skúšali ste s ňou piecť napr. v mikrovlnke?
ja mam snad vsetko silikonove,okrem prs 🙂 a ziadny problem