Salkové šuhajdy

sisaaa77
10. dec 2024

dobre ranko, tie ktore robite salkove suhajdy, davate do cokolady (vodneho kupela) obycajne maslo, alebo je nutna CERA ? To maslo sa mi viac paci, len neviem, ci nieco tym nedomrvim
Dakujem 🙂

ina2405
10. dec 2024

@sisaaa77 kokosový olej je skvelý

timka6
10. dec 2024

@sisaaa77 a robíte z karameloveho salka ? Alebo z klasického ?

melanta
10. dec 2024

@sisaaa77 áno, dávam odjakživa maslo, Cera Hera a podobné tuky nepoužívam vôbec. Čiže všade, kde je v recepte Hera alebo Cera, dávam vždy maslo. Spomínaný kokosový olej by som nedávala, bežne ho používam na množstvo jedál, ale chuť bude úplne iná (logicky, maslo a kokosový olej majú predsa úplne inú chuť).
@timka6 ja z klasického, ale môžeš dať aké chceš resp. čo chceš, podľa chuti.

sisaaa77
autor
10. dec 2024

@melanta dakujem 🙂

hyta
10. dec 2024

@sisaaa77 Dávam do všetkého len pravé maslo, no pozerám, aby bolo aspoň 82 %, lebo dnes kúpiš i 50%.

sisaaa77
autor
10. dec 2024

takze ak dam do cokolady miesto cery maslo, bude to mat ten isty ucinok, a a stuhne to, ano ? 🙂

hyta
10. dec 2024

@sisaaa77 Jasné že ti to stuhne. Ja do polevy dávam ešte i lyžicu oleja, lepšie sa mi krájajú zákusky a ostáva pekná, lesklá.

evansova
12. dec 2024

Ano, stuhne to, ale budes ich musiet drzat v chlade a vylozit len tolko, kolko sa naraz zje. Maslo v teple trochu povoli.

moneequa
12. dec 2024

@sisaaa77 ja som sa roky tej cere snazila vyhnut, ale s tym maslom su take makksie rychlo, tak tento rok predsa dam asi ceru, viac mi take s chrumkavou coko chutia.