Myslíte ze rok staré salko po záruke je ok ci vyhodiť?
@paulinkaa2 uvariť do koláča... :D
1. konzerva ako taka sterilizovana sa nema ako pokazit kedze sa tam nenachadzaju bakterie, takze vydrzi desiatky rokov, mozno prebehne urcita zmena obsahu, naprikald maso zmeni chut ci farbu za 10 rokov ale inak sa z neho neotravis 2. zahustene mlieko kde je daleko menej vody s kopou tuku a este aj zacukrene vydrzi nezmenene este mnoho desiatok rokov viac - napriklad teraz mozes si dat zakonzervovane mlieko co este na expedicie brali pred 100 rokmi.
A nieco vedecke k tomu - 40 rokov stara kukurica v konzerve bola chutna a nezmenena:
https://onlinelibrary.wiley.com/doi/abs/10.1111...
Ale storočné víno by vám nevadilo 😁😁😁
Napodobne 🙂 Cukor, sol, tuk, alkohol, velmi dobre prisady proti kazeniu potravin 🙂
Tri minuloročné padli za obeť tohtoročnému pečeniu a čuduj sa svete nič nám nieje veď je to konzerva
@paulinkaa2 OK
@paulinkaa2 ja by som vyhodila.