Ahojte. Ako riesite, ked maju konkretne v coop jednote salamu? Ked maju z jedneho druhu celu štangľu a z druhej štangle len kusocek? Je mozne si vypytat, nech mi narezu z tej novej/cerstvej? (Podotknem, ze mi to pani predavacka odmietla). Tak ci ste uz boli v takejto situacii alebo nie? Minule som to riesila tak, ze som si vypytala z ineho druhu, ale moj problem je, ze mi chuyi len jeden druh salamy.
Aj mne to odmietla kamarátka v inom obchode, ze to musia tak, najprv minúť a potom otvoriť novu. Mam pre to pochopenie, neriesila som, vybrala som si druhú.
Nikdy neberiem tu, z ktorej ostal len malý kus. Najmä v malých predajniach je to otvorené ktovie ako dlho. Nestalo sa mi zatial, aby mi odmietla pani za pultom otvoriť novú.
U nás sa pýtajú, či môžu dokrajať, máme veľkú jednotu s veľa zákazníkmi, takže pokazenej salámy sa nebojim.
Neviem teda keby tebe nareze z novej, co s tym zvyskom? Ten zakaznik za tebou je horsi a ten ma jest "stary" salam? Jednota predsa nema milion druhov salamu, takze sanca, ze je "stary" je dost nizka, oni to tam raz dva tocia... predavacka spravila spravne, proste first in - first out... keby si jej povedala, ze tu novu salamu vezmes teda celu, tak ti ju aj pokraja...
Tak u nás je v Jednote veľký výber suniek a salamov, ale že veľký!!! a taký obrat, že by mi to ani nenapadlo. Ja práve pre tu čerstvosť chodím do Jednoty. Ešte máme aj vlastné mäsiarstvo, aj tam je to fajn, ale krájajú najlepšie v Jednote. Takže vezmem aj koniec. A teda ja voeriem tak, aby sa to za Max 1,5 dňa zjedlo. Neznášam, keď niekto berie 30-40 dkg a jedia to 3 dni. To mi vadí oveľa viac, lebo to ide rýchlejšie off ako ten koniec salámy v pulte.
A koľko tam tu salámu alebo šunku môžu držať? Ja keď som tam kupovavala drahu šunku, Viktóriu, vždy mi na druhý deň už smrdela, neviem prečo. Už tam nekupujem. Radšej si zájdem do mesta Makovcovi a ti majú top salámy, aj šunky, voňavé 😁
V jednote sú riadne obraty salám a šuniek. Ludia si to neuvedomujú a to čo je otvorené 1-2 dni je podla zákazníkov staré. Ale tie končeky sú potom už nepredajné. Čo má s tým predavačka robiť? Taký majú príkaz zhora, musia dokrajovať.
@srdeenko19 nakrájaná 24- 48 hodín, takto v celku len otvorená netuším.
Salama vydrží 20-30 dní, myslíš, že ten konček tam majú tak dlho? Jednota nemá odpisy, tie končeky ak nepredajú, platia zo svojho. A každá otvorená šunka, salama je zaznamenaná deň, hodina kedy bola otvorená, môžeš skúsiť poprosiť pani, nech ti to pozrie. U nás sú tam zamestnané asi z donútenia, ochota žiadna, mne majú problém vôbec pozrieť koľko % mäsa tam je, ak to nie je uvedené na cenovke.
no zase tie salamy tolko otvorene nie su, aby neboli cerstve.. a ide to prec dost rychlo. Ja mam jednotu pri praci a to taku mini a rano ked idem plno veci. A teda pokial viem, tak nie, nerobia to ze otvaraju viac z jedneho druhu. Domov kupujeme aj cele salamy, cele kusy.. a to nikto nezje doma tak rychlo ako v obchode sa preda.. :D
ina vec su predkrajane sunky v supermarketoch, to som uz videla ze aj farby menia, v takych tych malofrekventovanych.. to by som nekupila :DDD
Ale teda my mame pri nas super jednotu:DDD
salam kupujem len u masiara
@srdeenko19 lebo si ju musíte z tej fólie dať do nádoby ,alebo sáčku.Tá fólia podporuje kysnutie.
Nerozumiem. Ved keby ti nacala novu staglu, tiez tam mas tie nerovnaké platky. A ak ide o cerstvot, COOP ma vysoke obraty, leds za by si nakupovala niekde v Hornej Dolnej.
Prečo by ti mali dávať z neotvorenej keď ešte je otvorená. Základné FIFO pravidlo
vypýtam si viac ako je tej zostatkovej...