Ahojte baby, tie ktore kuchtite, prosím vás. Chcem robiť na oslavu pochuťkový šalát ale neviem kde zohnať fakt dobrú mäkkú salamu. V obchodoch, mam pocit, sú samé výrobky plne Ečok s nizkym podielom masa. Máte nejaký tip ktorú používate vy alebo kde by som zohnala v čo najlepšej kvalite (aspoň tých 70% mäsa…aj keď je to smutne číslo ale tak ťažko je dnes zohnať dobrý výrobok tohto typu mam pocit :( )
Ďakujem za tipy 🙋🏼♀️
tak do šalatú ide jemná saláma, čiže tam nenavyberaš, ide o recepturu :D
My sme v masiarstve mali jednu kvalitnu aj chut bola super, ale vela masa tam iste nebolo, a uz nebude :D lebo to uz malokto kupuje. Este Berger ma jemnu salamu, celkom fajn aj chutovo, ta ma 60%, ale napr. viem ze ju maju len v tescu a tam mi ju asi na zelanie nanakrajaju inak :D iste nie nejaka lacna jemna salama (skusila som prednedavnom neviem ci 4eur kilo nestalo :DDD) a to teda nebolo bohvieco :D
Liptovska jemna salama sa volala ta, s kt.sme boli spokojni 🙂 netusim kto to vyraba
@simca06022011 skúsim pohľadať ďakujem ❤️
@baska_t skuste, ked tak vyskusajte trochu a uvidite, ja som to dala do googlu teraz a mne toho naslo teda viac... asi viac firiem to vyraba :D a mozno to len nase masiarstvo tak volalo. V kazdom pripade, ked tam pojdem spytam sa tych zien tam 🙂
Tiez davam liptovsku jemnu
@simca06022011 ďakujem pekne ❤️
@baska_t odporucam Berger salamu. Je velmi jemna a kvalitnejsia ako tie nase. Maju ju aj v Bille.
@milagros007 pozriem sa po nej ďakujem
do gréckeho aj my dávame liptovskú a je to v pohode, ale robili sme aj s najemno nasekanou šunkou. Chuťovo bol ale asi lepší ten so salámou.
No jasné nejaká šunka takú akú ľúbite a vybavené 🙂 Tiež dávam šunku pomaly do každého šalátu.